Всесвітня організація охорони здоров’я включила до переліку вакцин проти COVID-19 для екстреного застосування дві версії препарату AstraZeneca-Oxford, ідеться в заяві ВООЗ.

Експерти ВООЗ з імунізації дійшли висновку, що вакцина компанії AstraZeneca й Оксфордського університету відповідає стандартам якості, безпеки й ефективності. Її рекомендували застосовувати людям від 18 років. 

Експерти ВООЗ схвалили два варіанти препарату: перший виробляють спільно з компанією SKBio в Південній Кореї, другий – в Інституті сироватки Індії.

Тепер вакцину зможуть розповсюджувати в межах програми COVAX. У ВООЗ вважають, що вакцина AstraZeneca-Oxford підходить для країн із низьким і середнім рівнем доходу завдяки простим вимогам до зберігання – за температури від +2°С до +8°С.


Вакцинація в Україні має початися вже в лютому 2021 року. Спершу Україна має отримати 117 000 доз вакцини від Pfizer-BioNTech у межах глобальної ініціативи COVAX, а також 12 мільйонів доз вакцин AstraZeneca та NovaVax.

Крім того, 10 лютого стало відомо, що Європейська комісія допоможе Польщі перепродати 1,2 мільйона доз вакцини AstraZeneca Україні. Коли їх зможуть доправити, залежить від дати підписання контракту та графіка постачання препаратів до ЄС. 


 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі