Протягом січня 2021 року в Києві зафіксували 1960 звернень стосовно домашнього насильства, повідомили в КМДА.

Зокрема, до Центру гендерної рівності, протидії та запобігання насильству звернулися 456 осіб.

«Кризовими кімнатами» у січні скористалися 18 осіб, із яких 11 жінок і сім дітей. У притулку перебували 14 осіб (із них – шестеро дітей).

Станом на січень 2021 року в Києві притулок для постраждалих від домашнього заповнений на 100%, каже заступниця голови КМДА Марина Хонда. Вона додала, що місто потребує ще одного такого закладу. 


За перші 10 днів 2021 року 743 мешканці Києва заявили про домашнє насильство. Зокрема, у кризових ситуаціях опинилися 82-річна жінка та трирічна дитина.

У травні 2020 року в Києві відкрили першу «кризову кімнату» для жертв домашнього насильства. Вона працює як тимчасовий притулок для всіх жінок, дітей і чоловіків, які зазнали гендерно зумовленого насильства. 

У листопаді 2020 року ще одну кризову кімнату відкрили в Дарницькому районі столиці. Постраждалі від домашнього насильства можуть звернутися по допомогу до поліції, зателефонувати на міську лінію 15-00 або прийти до Центру гендерної рівності, протидії та запобігання насильству.

У березні редакція The Village Україна побувала в притулку для жінок у Києві й поспілкувалися з його керівницею та жінкою, яка нині там проживає. Читайте про це в нашому матеріалі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі