Канада отримала першу партію вакцини від коронавірусу Pfizer-BioNTech, повідомив прем’єр-міністр Джастін Трюдо.

Сьогодні, 14 грудня, у Канаді розпочнуть вакцинацію.

У разі серйозних побічних ефектів канадцям надаватимуть допомогу з боку держави. Вірогідність гострих реакцій низька: менше одного випадку на мільйон. Однак, якщо це станеться, держава має підтримати потерпілого, кажуть в Агентстві громадського здоров’я Канади.


9 грудня 2020 року уряд і МОЗ Канади схвалили вакцину Pfizer і BioNTech. Спершу щеплення зроблять людям із групи ризику.

Велика Британія першою серед західних країн схвалила вакцину від коронавірусу від Pfizer і BioNTech. 8 грудня 2020 року там почали вакцинацію населення в 50 медзакладах країни. Водночас у двох людей з алергією виникли побічні реакції. Тому Британський медичний регулятор попередив, що особам із «серйозними алергічними реакціями в анамнезі» не слід застосовувати цю вакцину.

Україна вже подала першу частину заявки до світової ініціативи COVAX на отримання вакцини від COVID-19: планують отримати 8 мільйонів доз, якими планують провакцинувати 4 мільйони. Ось кого першими безкоштовно вакцинуватимуть від COVID-19.

Та аналітики кажуть, що 9 із 10 людей у бідних країнах світу не отримають щеплення від коронавірусу. Серед них – й Україна.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі