8 грудня 2020 року Велика Британія розпочинає вакцинацію від коронавірусу за допомогою вакцини Pfizer/BioNTech, повідомляє CNN.

Вакцинація розпочнеться в Англії, Вельсі та Шотландії. Північна Ірландія теж приєднається протягом цього тижня, але не вказала, у який саме день.

50 медзакладів Британії вже отримали препарат Pfizer/BioNTech. Спершу вакцинацію проведуть літнім людям і медпрацівникам. Кожен отримає дві дози препарату з інтервалом три тижні.

Глава Британського агентства з регулювання лікарських засобів і медичних продуктів Джуні Рейн сказала, що люди можуть мати побічні ефекти, але вони минуть протягом одного-двох днів. Зокрема, вациновані можуть спостерігати біль у місці ін’єкції, головний біль, біль у м’язах, озноб, біль у суглобах і лихоманку. 


Тиждень тому, 2 грудня 2020 року, Велика Британія першою серед західних країн схвалила вакцину від коронавірусу від Pfizer і BioNTech. Країна придбала 40 мільйонів доз.

Компанії Pfizer і BioNTech розробили вакцину від COVID-19, яка показала ефективність 90% у третій (останній) фазі клінічних випробувань. Згодом ефективність зросла до 95%.

Особливість вакцини в тому, що її потрібно зберігати за -70°С. Однак виробники кажуть, що терміном до 5 днів її можна тримати в холодильнику за температури 2–8°С. Це означає, що буде можливість доставляти вакцину тим людям, які через особисті причини не можуть самостійно приїхати на вакцинацію в медзаклад. Наприклад, люди похилого віку.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі