У Києві та Київській області заклади громадського харчування не зможуть відновити роботу з 5 червня через епідситуацію. Про це повідомляє заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко, передає «Інтерфакс-Україна».

Відновити роботу також не зможуть заклади в семи областях – у Волинській, Житомирській, Львівській, Рівненській, Чернівецькій, Донецькій і Луганській. 

«За індикатором захворюваності в нас сьогодні не проходять Київ, Волинська, Житомирська, Львівська, Рівненська й Чернівецька області. За тестуванням не проходять Донецька і Луганська. Тобто в цих областях за рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій не має бути дозволено відкривати заклади громадського харчування, оскільки не досягнуто критеріїв, які дають змогу їх відкрити», – коментує Ляшко.

Якщо власники вирішать відкрити заклади – це буде порушенням постанови про впровадження адаптивного карантину.

Оновлення 12:15: Мер Києва Віталій Кличко підтвердив позицію МОЗ на брифінгу, наголосивши, що рівень інцидентності (кількості нових захворювань) не дозволяє відновити роботу закладів у місті.

«Ми розуміємо позицію бізнесу, але ми ж не хочемо знову повернутися на карантину?», – заявив голова КМДА.


Раніше Кабмін ухвалив, що ресторани та кафе з 5 червня зможуть повноцінно відновити роботу.

У міністерстві охорони здоров’я опублікували умови, за якими заклади зможуть працювати з 5 червня.

Ресторатори називають карантин «найбільшою кризою в історії українського ресторанного ринку».

Читайте репортаж із мітингу перед Кабінетом міністрів із вимогою якомога швидше відновити роботу ресторанів, барів і кав’ярень.

Раніше ми розповідали, як український ресторанний бізнес переживає найбільшу кризу у своїй історії. Також ми писали про заклади, які почали роботу в місті за два місяці карантину, 50 літніх майданчиків і 50+ ідей для доставки їжі додому.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі