Рятувальники очікують пік пожеж на Київщині на вихідних, 18 та 19 квітня. Про це повідомила речниця Держслужби з надзвичайних ситуацій Київщини Вікторія Рубан в ефірі hromadske.

За її словами, майже у всіх випадках пожежі починаються через людську діяльність.

«Це випалювання сухої трави, це так звані шашличники, які вважають, що вони загасили багаття, яке роздмухується вітром через декілька годин», − пояснила Рубан.

Речниця ДСНС також додала, що щовихідних збільшується кількість пожеж − лише за минулі вихідні 11-12 квітня пожежники до 170 виїжджали на виклики гасіння пожеж.

Зараз рятувальники отримують приблизно щогодини повідомлення про загоряння трави у Київській області, але ситуація контрольована, підкреслила Рубан.


Увечері, 16 квітня, у Києві спостерігалася сильна задимленість повітря. Через це індекс якості повітря в Києві в той день досяг критичної позначки – 380.

Причиною цього стали пожежі в екосистемах Житомирщини й Чорнобильської зони, дим яких доніс до Києва вітер, – пояснили у КМДА. Водночас кажуть, що радіаційного забруднення немає.

За даними Гідрометцентру, після 20 квітня очікується посилення й зміна напрямку вітру − таким способом якість повітря у Києві поліпшиться.

16 квітня вдень Київ накрила пилова буря: вона може повторитися й пов’язана зі зміною клімату та розораністю земель. Дивіться ФОТО ТУТ.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: ДСНС