У Чернівцях виявили перший в Україні випадок зараження коронавірусом. Про це повідомив заступник міністра охорони здоровя України, головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

ЧИТАЙТЕ, ЩО ВАРТО ЗНАТИ ПРО НОВИЙ ВІРУС З КИТАЮ

ЧИТАЙТЕ, ЧИ МОЖУТЬ ЗАРАЗИТИ НАС ЛЮДИ, ЕВАКУЙОВАНІ З КИТАЮ?

Захворів житель Чернівців, який разом з дружиною повернувся з Італії через пункт пропуску в Чернівецькій області. Вірус підтвердили за допомогою тестування.

«Вчора я говорив, що в нас були чотири випадки з підозрою. Сьогодні ця підозра підтверджена в однієї людини. Ці матеріали й зразки додатково передані до вірусологічної лабораторії Всесвітньої організації охорони здоровя. Випадок зареєстрований в Україні, ми розпочали працювати з контактними особами, з якими контактувала ця людина. Контактних осіб небагато. Про всіх відомо місцевим епідеміологам», – розповів Ляшко.


У грудні в китайському місті Ухань був зареєстрований спалах пневмонії. Пізніше зясувалося, що причиною захворювання став раніше невідомий вид коронавірусу.

Україна посилила перевірку в аеропорту «Бориспіль» через коронавірус з Китаю. Пасажирів, які прилетіли з Китаю, перевіряють медики. В Україні ніхто не інфікувався новим вірусом, втім у двох українців виявили коронавірус з Китаю: вони є членами екіпажу лайнера в Японії.