Україна посилила перевірку в аеропорту «Бориспіль» через коронавірус з Китаю. Пасажирів, які прилетіли з Китаю, перевірятимуть медики.

«Прямого авіасполучення з Уханем (місто в Китаї, де виник вірус) немає, але є з Китаєм. Сьогодні прибув літак з міста Санья і санітарні підрозділи МОЗ прийняли цей літак», – сказав на брифінгу очільник Центру громадського здоровя Ігор Кузин, передає «РБК-Україна».

Перевірку проводять працівники санітарно-карантинного підрозділу «Лабораторний центр на повітряному транспорті МОЗ України».

Пасажирів з Китаю опитують, зясовують, чи не скаржаться вони на погане самопочуття, чи звертались до лікаря. За іноземцями не стежитимуть, запевнив Кузин. 

Як відбувається перевірка:

«Після установки трапа першим на борт судна підіймається черговий, оцінює за клініко-епідеміологічними даними ситуацію і, в разі відсутності на борту хворого/підозрілого на інфекцію, дає дозвіл на продовження обслуговування пасажирів, розвантаження вантажу тощо. У разі підтвердження – дає вказівку встановити судно на санітарне місце стоянки», – розповіли в аеропорту для «Інтерфакс-Україна».


 У грудні в китайському місті Ухань був зареєстрований спалах пневмонії. Пізніше зясувалося, що причиною захворювання став раніше невідомий вид коронавірусу. Станом на 22 січня від нового виду вірусу в Китаї померло 17 людей.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі