Співробітники Держприкордонслужби вимірюватимуть температуру усім громадян, хто прибуває в Україну через спалах коронавірусу Covid-19/.

Температурний скринінг ввели на пункті пропуску «Тиса», що на кордоні з Угорщиною. Вимірювати температуру будуть і на інших пунктах пропуску на кордоні з країнами ЄС, а також в міжнародних аеропортах.

Це стосується всіх громадян, які прибувають на територію України з будь-якої країну світу через усі автомобільні та залізничні пункти пропуску на кордоні України та аеропорти.

Вимірювання температури пасажирам, що прибувають в Україну / Держприкордонслужба

Якщо у людини фіксують підвищену температуру та початкові ознаки респіраторного захворювання – її скеровують на додаткове обстеження.

Через спалах коронавірусу в МЗС України радять українцям утриматись від подорожей до таких провінцій на півночі Італії: Ломбардія, Венето, Емілія-Романья і П’ємонт.


Раніше у міжнародних аеропортах температуру вимірювали лише пасажирам, що повертались з Китаю. Згодом через спалах коронавірусу на півночі Італії – пасажирам, що повертаються з Італії. 

У грудні в китайському місті Ухань був зареєстрований спалах пневмонії. Пізніше зясувалося, що причиною захворювання став раніше невідомий вид коронавірусу.

В Україні ніхто не інфікувався новим вірусом, втім у двох українців виявили коронавірус з Китаю: вони є членами екіпажу лайнера в Японії.

ЧИТАЙТЕ, ЩО ВАРТО ЗНАТИ ПРО НОВИЙ ВІРУС З КИТАЮ.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі