В аеропортах «Бориспіль» і «Жуляни» у Києві прикордонники разом з МОЗ будуть вимірювати температуру людям, які прибуватимуть з Італії. Про це повідомляє голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко. 

Заходи безпеки вводять через спалах нового коронавірусу на півночі Італії: там станом на день 24 лютого заразилось уже понад 200 людей, з яких шестеро померло. 

«Наразі прямі сполучення з різними містами Італії мають аеропорти «Бориспіль» і «Жуляни». Це близько 20 авіарейсів. Сьогодні з 20 години усі прямі рейси будуть проходити обов’язкову температурну перевірку з використанням інфрачервоних приладів», – зазначив Дейнеко.

Перевірки також вводять на пункті пропуску «Тиса», який розташований  у Закарпатській області.

Через спалах коронавірусу в МЗС України радять українцям утриматись від подорожей до провінцій на півночі Італії: Ломбардія, Венето, Емілія-Романья і П’ємонт.


У грудні в китайському місті Ухань був зареєстрований спалах пневмонії. Пізніше зясувалося, що причиною захворювання став раніше невідомий вид коронавірусу.

Україна посилила перевірку в аеропорту «Бориспіль» через коронавірус з Китаю. Пасажирів, які прилетіли з Китаю, перевіряють медики.

В Україні ніхто не інфікувався новим вірусом, втім у двох українців виявили коронавірус з Китаю: вони є членами екіпажу лайнера в Японії.

ЧИТАЙТЕ, ЩО ВАРТО ЗНАТИ ПРО НОВИЙ ВІРУС З КИТАЮ.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Анна Бобирєва / The Village Україна