Окружний адміністративний суд Києва скасував тимчасову заборону на керівництво Міністерством охорони здоров’я для Уляни Супрун. Рішення оголосив суддя Сергій Каракашьян 14 лютого, пише «Українська правда».

Суд вирішив скасувати рішення з власної ініціативи.

«Суд ухвалив у задоволенні клопотань представників Кабінету міністрів та Супрун Уляни про скасування заходів забезпечення позову відмовити. Скасувати з власної ініціативи заходи забезпечення адміністративного позову вжиті ухвалою Окружного адміністративного суду 5 лютого 2019 року», – сказав суддя.


 5 лютого Окружний адміністративний суд Києва заборонив очільниці Міністерства охорони здоров’я Уляні Супрун виконувати обов’язки міністерки охорони здоров’я.

Рішення мотивували тим, що Супрун виконує повноваження міністра у термін, що перевищує один місяць з моменту наділення її відповідними повноваженнями (27 липня 2016 року).

 Згодом у МОЗ повідомили, що відсторонення Уляни Супрун блокує доставку ліків на суму понад 633 мільйони гривень у медзаклади, адже неможливо підписати відповідні документи.

 13 лютого стало відомо, що Окружний адміністративний суд Києва обмежив Уляні Супрун як очільниці Міністерства охорони здоров’я лише дві функції: брати участь у засіданнях Кабміну та визначати стратегічні плани.

 Більше про те, як працює Уляна Супрун та МОЗ – читайте у матеріалі The Village Україна «Я працюю в Міністерстві охорони здоров’я».

ОБКЛАДИНКА: Юлія Вебер для The Village Україна