Окружний адміністративний суд Києва заборонив очільниці Міністерства охорони здоров’я Уляні Супрун виконувати обов’язки міністерки охорони здоров’я. Заборона діє до кінцевого рішення суду за позовом народного депутата Ігоря Мосійчука про некомпетентність Супрун на посаді, пише «Громадське» з посиланням на депутата.

«Так, я вже тримаю її (ухвалу – ред.) в руках», – розповів Мосійчук.

За словами Мосійчука, ухвала є етапом у розгляді його позову – часткове задоволення цієї заяви забороняє Супрун виконувати обов’язки міністерки до кінцевого рішення суду. 15 лютого, як і планувалося, Окружний суд Києва розглядатиме позов Мосійчука.

«Як стало відомо Міністерству охорони здоров’я України із засобів масової інформації, Окружний адміністративний суд м. Києва частково задовольнив заяву народного депутата та заборонив доктору Уляна Супрун вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень міністра охорони здоров’я. Консультуємось з юристами», – прокоментували ухвалу суду в МОЗ.

Також у Міністерстві охорони здоров’я додали, що відповідної ухвали ще немає в судовому реєстрі.

UPD: Окружний адміністративний суд Києва пояснив своє рішення. Супрун заборонили очолювати Міністерство охорони здоров’я України, проте вона може вчиняти повноваження як заступниця міністра.

Рішення мотивували тим, що Супрун виконує повноваження міністра у термін, що перевищує один місяць з моменту наділення її відповідними повноваженнями (27 липня 2016 року).

«Окрім того, суд врахував доводи позивача про те, що у 2015 році Супрун Уляна отримала громадянство України і, водночас, досі перебуває в іноземному громадянстві (громадянство США), в той час як відповідно до Закону України «Про громадянство України» в Україні існує єдине громадянство», – додали у суді.

Ухвала вже набула чинності.

Обкладинка: Юлія Вебер для The Village Україна