Судова заборона на виконання обов’язків міністерки охорони здоров’я Уляні Супрун блокує доставку ліків на суму понад 633 мільйони гривень у медичні заклади, повідомляють у МОЗ.

У МОЗ розповідають, що ліки можуть відіслати тільки за підписом Супрун.

«Так само наразі є високий ризик зриву закупівельного процесу за кошти 2019 року. Рішення суду блокує доступ пацієнтів до ліків, гарантованих державою, і ставить під загрозу здоров’я і життя тисяч українців», – додають у міністерстві.

Нині на складах державних підприємств «Укрвакцина» та «Укрмедпостач» готують до розвезення препарати за 33 програмами. Зокрема, вакцини проти кору, паротиту, краснухи, поліомієліту.


 5 лютого Окружний адміністративний суд Києва заборонив очільниці Міністерства охорони здоров’я Уляні Супрун виконувати обов’язки міністерки охорони здоров’я. Заборона діє до кінцевого рішення суду за позовом народного депутата Ігоря Мосійчука про некомпетентність Супрун на посаді.

 Пізніше в суді пояснили рішення: Супрун заборонили очолювати Міністерство охорони здоров’я України, проте вона може вчиняти повноваження як заступниця міністра.

 Читайте текст «Я працюю в Міністерстві охорони здоров’я».

Обкладинка: Юлія Вебер для The Village Україна