У фрилансі «гендерний розрив» в оплаті праці на 19% менший, ніж в інших сферах, свідчить опитування Payoneer.

Зараз на кожен долар, зароблений чоловіком, жінка заробляє 92 цента, підрахували дослідники. На «звичайній» роботі цей показник становить один долар до 77 центів.

Майже половина (46%) фрилансерів спостерігають збільшення попиту на свою роботу. Це продовження тенденції з початку пандемії коронавірусу. За 2022 рік найбільше зріс попит на фрилансерів у сферах програмування, маркетингу, проєктного менеджменту й вебдизайну.

Водночас понад половина фрилансерів (55%) взяли собі більше роботи внаслідок підвищення вартості життя. З цієї ж причини 41% підвищили свої ставки, а 32% вийшли на нові території.

Середня погодинна ставка фрилансера в Центральній і Східній Європі становить 23 долара на годину.

У дослідженні взяли участь більше 2000 тисяч фрилансерів із 121 країни. Повний звіт Freelancer Insights Report можна переглянути за посиланням.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


В Україні узаконили фриланс. Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроєкт №5161, який вводить нову форму трудового договору – з нефіксованими робочим часом. Редакція The Village Україна пояснювала, чи це справді так і як це працюватиме.


Жінки в IT досі заробляють менше, ніж чоловіки, ідеться в дослідженні польської компанії No Fluff Jobs, що аналізувала зарплатню айтівців із Польщі, України, Угорщини, Чехії й Нідерландів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі