Для малого й середнього бізнесу в Україні запустили відеокурс «Антикорупція». Це пʼять уроків, кожен із яких займає до 8 хвилин.

Серіал покликаний «викорінити корупцію на всіх рівнях» і забезпечити прозоре відновлення України, пояснюють автори проєкту. За їхніми словами, саме малий і середній бізнес – це основа економіки України, а тому вони мають працювати доброчесно.

Освітній серіал можна переглянути на порталі «Дія.Бізнес» або платформі «Дія. Цифрова освіта»

Це ініціатива Глобального договору ООН, Мінцифри й Офісу з розвитку підприємництва й експорту. Курс розробляли понад два роки в межах програми Anti-Corruption Collective Action.

До створення «Антикорупції» долучилися понад 50 українських експертів із приватного й державного секторів. В основі занять – досвід роботи НАЗК, посібники Глобального договору ООН і міжнародні антикорупційні норми.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Україна поліпшила показники в індексі сприйняття корупції від міжнародної антикорупційної організації Transparency International Ukraine (СРІ).

У 2022 році Україна отримала 33 бали зі 100 можливих за 2022 рік. Це на один бал більше, ніж у 2021 році. Зараз Україна посідає 116 місце зі 180 країн.


Реформи, спрямовані на усунення корупції, є одними з головних вимог ЄС для вступу України до Євросоюзу. На початку 2022 року Transparency International надала рекомендації, які допомогли б Україні поліпшити індекс сприйняття корупції. Жодну з цих рекомендацій не реалізували повністю, чотири виконали частково, а одну не виконали зовсім, кажуть дослідники. Детальніше з рекомендаціями можна ознайомитися за посиланням.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі