Український онлайн-ритейлер Rozetka склав перелік найбільш необхідних речей у разі відімкнення світла, газу чи опалення й зібрав їх у єдиному розділі.

Це павербенки, обігрівачі, генератори, ліхтарі, свічки, сонячні зарядні пристрої й інші товари. «За останні два тижні ми спостерігаємо різке збільшення попиту на товари, необхідні на випадок енергетичної кризи», – кажуть у Rozetka. 

Павербенки з початку жовтня стали купувати вчетверо частіше, електрогенератори й ліхтарі – в 2,5 раза частіше, а зарядні пристрої – удвічі частіше. Крім того, на 76% зріс попит на буржуйки.

У разі зникнення електрики пропонують запастися павербенками (від 500 до 2000 гривень), а для більш тривалого забезпечення енергією – генераторами (від 10 до 25 тисяч).

Альтернативним варіантом також можуть бути сонячні зарядні пристрої, які коштують від 3 тисяч гривень.

Освітлювати приміщення пропонують свічками (15 гривень за штуку) або ліхтарями (300–600 гривень). Крім того, радять придбати портативний радіоприймач, щоби стежити за новинами, якщо не працюватиме інтернет і телебачення. Радіо коштують до 1000 гривень.

Підтримувати температуру в приміщенні пропонують за допомогою конвекторів (2000–3000 гривень), буржуйок, а також обігрівачів різних видів: інфрачервоних, керамічних або масляних. «Зігрітися також допоможуть пледи, ковдри, термобілизна й гарячі напої в термосах чи термокружках», – зазначають у Rozetka.

До перебоїв із водопостачанням можна підготуватися, придбавши мінеральну воду в пляшках або бутлях.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Попит на павербенки серед українців зріс упʼятеро з 6 жовтня, а на свічки – учетверо.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі