Онлайн-ритейлер Rozetka порахував, скільки коштує шкільне приладдя перед початком нового навчального року. Середня ціна шкільного кошика становить 990 гривень.

Найменше коштують лінійки, альбоми для малювання й пластилін (від 9 гривень), а також шкільні пенали (від 19 гривень). Ціна наборів ручок, зошитів, олівців, фломастерів і клею коливається від 50 до 70 гривень. Вартість шкільних рюкзаків стартує від 140 гривень.

У серпні серед шкільних товарів попит найбільше зріс на щоденники, лінійки, обкладинки, пенали, ручки й фломастери, зошити, рюкзаки, кольорові олівці, пластилін й альбоми для малювання.

«Загалом на цьогорічні продажі шкільних товарів вплинуло те, що через війну багато школярів зараз перебувають із батьками в інших країнах. Оскільки деякі з них поки не планують повертатися до українських шкіл, то й не готуються до нового навчального року в Україні, а купують шкільне приладдя за кордоном», – розповідає маркетинг-директор Rozetka Євген Образок.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Навчальний рік 2022–2023 розпочнеться 1 вересня й триватиме на місяць довше.

Залежно від безпекової ситуації в регіоні форма навчання може бути очною, дистанційною чи змішаною. Під час повітряної тривоги освітній процес переривається. Учителі й учні мають організовано прослідувати до укриттів і залишатися там до завершення тривоги.

Загалом в Україні вже половина шкіл облаштовані укриттями, і ця цифра постійно зростає, кажуть у Міносвіти.

У Києві із 421 муніципальної школи винятково онлайн працюватимуть 22 навчальні заклади, оскільки в їхніх приміщеннях і в кроковій доступності від них немає укриттів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі