Від початку травня на сайті найбільшого онлайн-ритейлера України вдвічі зросли продажі велосипедів та електросамокатів.

На думку співзасновника Rozetka Владислава Чечоткіна, у нинішньому сезоні зростання зумовлено, окрім сезонного підвищення попиту на велосипеди, із труднощами з постачанням палива для автомобілів.

Пік купівлі велосипедів та електросамокатів припав на 9–15 травня. «Ймовірно, перший тиждень місяця наші клієнти сподівалися, що нестача палива скоро мине. Однак ситуація затягнулася, а погода на вулиці тим часом поліпшилася. Попит на екологічний транспорт чудово доводить, що українці не чекають, поки мине криза, а долають її самотужки», – каже Чечоткін.

З цієї ж причини в середині травня клієнти Rozetka почали частіше користуватися послугою доставлення замовлень кур’єром, вважають у компанії. Наразі попит на кур’єрське доставлення найбільше зріс у Дніпрі, меншою мірою – у Києві та Львові.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Rozetka вже відновила роботу 213 точок видачі товарів у 61 місті, зокрема, в Ірпені та Бучі. До звичного режиму роботи повернулася значна частина точок у Києві, Чернігові, Черкасах, Миколаєві, Сумах, Дніпрі, Запоріжжі, Кременчуці, Кривому Розі. Стабільно працюють усі точки в західних регіонах.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі