Американський бізнесмен Ілон Маск став найбагатшою людиною за всю історію – вартість його статків сягнула 271,3 мільярда доларів, пише Forbes.

За день 25 жовтня його статки зросли на 41,7 мільярда доларів, а капіталізація Tesla перевищила 1 трильйон доларів.

Головна причина такого стрімкого зростання статків – підвищення акцій виробника електрокарів Tesla, 21% акцій якого належать бізнесмену.

Напередодні найстарший сервіс прокату авто Hertz замовив у Tesla рекордні 100 тисяч автомобілів, унаслідок чого капіталізація компанії вперше в історії перевищила трильйон доларів.

Статки Маска також становлять міноритарний пакет акцій у космічній компанії SpaceX, вартість якої інвестори нещодавно оцінили в 74 мільярди доларів.

Forbes пише, що Ілон Маск веде порівняно ощадний спосіб життя: навесні 2020 року він оголосив, що розпродаватиме нерухомість у своїй власності.


У січні 2021 року Ілон Маск обігнав Джеффа Безоса й став найбагатшою людиною світу.

У вересні 2021 року Ілон Маск став третьою людиною світу, чиї стати перевищили 200 мільярдів доларів (після Безоса й президента Louis Vitton Бернара Арно). Відтоді він залишався першим у рейтингу мільярдерів.

Одна з головний цілей Ілона Маска – колонізувати Марс. Він працює над тим, щоб його компанія SpaceX висадила людей на Марсі до 2026 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: скриншот із відео