Ілон Маск, який заснував компанії SpaceX і Tesla, 7 січня став найбагатшою людиною світу, обійшовши власника Amazon Джеффа Безоса, повідомляє Bloomberg.

Ілон Маск став найбагатшою людиною світу. Фото: Wikimedia Commons

Станом на 08:44 8 січня його статки становлять 195 мільярдів доларів, тоді як Безос володіє 185 мільярдами.

Рейтинг найбагатших людей світу за підрахунками Bloomberg

«За останній рік інженер, який народився в Південній Африці, додав до своїх статків понад 165 мільярдів доларів, що є, мабуть, найшвидшим в історії примноженням багатства», – пише Bloomberg.

Причиною такого різкого збагачення стало те, що за рік акції Tesla безпрецедентно виросли на 743%. Bloomberg пише, що акції зросли «завдяки стабільному прибутку, включенню до фондового індексу S&P 500 та ентузіазму як з Уолл-стріт, так і з боку роздрібних інвесторів». З моменту первинного розміщення у 2010 році акції Tesla отримали понад 23 900%.

Але навіть за такого росту Маск не зміг би обігнати Безоса, якби останній не передав чверть сімейного пакету акцій Amazon своїй колишній дружині Маккензі Скотт, а також не роздав у межах благодійності акції на 680 мільйонів доларів.


Одна з головний цілей Ілона Маска – колонізувати Марс. Він працює над тим, щоб його компанія SpaceX висадила людей на Марсі до 2026 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі