Супутниковий інтернет Starlink від компанії Ілона Маска SpaceX можна передзамовити в трьох країнах: Великій Британії, США та Канаді, пише CNBC.

Вартість передзамовлення становить приблизно 99 доларів. Ціна залежить ще від країни-замовника.

Передзамовлення «повністю підлягає відшкодуванню», ідеться на сайті компанії. Але додають, що розміщення депозиту не гарантує обслуговування. Загалом для того, щоб виконати передзамовлення SpaceX, знадобиться майже шість місяців.

Планують, що в певних регіонах цих трьох країн покриття запрацює в середині 2021 року. А в інших – у 2022 році.


Starlink – це глобальна супутникова система компанії SpaceX. Вона розробляє інтернет-покриття для всієї планети: хочуть покрити місця, де зв’язок був ненадійний, дорогий або повністю недоступний.

Супутниковий інтернет Starlink почали розробляти у 2015 році. У лютому 2018 року SpaceX запустила в космос тестові прототипи.

У компанії планують у межах цього проєкту вивести на орбіту 4425 супутників. Інтернет буде доступний для найбільш віддалених і сільських регіонів. Система Starlink передаватиме сигнал безпосередньо на станції в будинках користувачів, для їх роботи потрібно буде мінімум інфраструктури. Швидкість з’єднання навіть у найвіддаленіших точках буде доходити до 1 Гбіт/с.

Starlink почав бета-тестування в жовтні 2020 року. Тоді у Великій Британії, США та Канаді було більше 10 тисяч бета-тестувальників.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ОБКЛАДИНКА: SpaceX