Засновник компанії SpaceX Ілон Маск упевнений, що його компанія висадить людей на Марсі до 2026 року.

«З високою ймовірністю, я думаю, [це відбудеться] протягом шести років», – заявив Маск, виступаючи на церемонії вручення премії Axel Springer у Берліні, пише TechCrunch.

Ілон Маск на церемонії вручення премії Axel Springer в Берліні розповідає про місію на Марс

Він додав, що за сприятливих обставин люди зможуть дістатися Марса навіть раніше, за чотири роки.

Засновник SpaceX пояснив, що Земля та Марс синхронізують з точки зору їхніх відносних орбіт навколо Сонця приблизно кожні 26 місяців. SpaceX сподівається здійснити запуск ракети й посадку на Марс, скориставшись наступною такою можливістю, що буде приблизно за два роки. Якщо тестовий запуск буде вдалим, тоді посадка людини на Марсі може відбутися під час наступної синхронізації Марсу й Землі після цього, тобто за чотири роки замість шести.


Компанія SpaceX планує використовувати для польотів на Марс ракету-носій Starship – це транспортний засіб, який зможе перевозити до 100 людей одночасно.

Мета Маска зробити Starship повністю багаторазовим, більше схожим на комерційний літак, який зможе виконувати міжпланетні рейси. У вересні компанія провела успішний запуск корабля. Перший комерційний політ Starship у космос має відбутися вже у 2021 році.

Обкладинка: Ілон Маск / Фото: Wikimedia Commons