Китайська компанія ByteDance, що володіє соцмережею TikTok, вирішила не продавати американський сегмент сервісу IT-корпорації Microsoft.

Про це повідомили в компанії Microsoft.

В IT-корпорації впевнені, що змогли б бути корисними користувачим соцмережі. Водночас інтереси національної безпеки були б захищені.

Для цього Microsoft мала намір внести суттєві зміни в систему TikTok , щоб гарантувати соцмережі «найвищі стандарти безпеки, конфіденційності, безпеки в інтернеті та боротьби з дезінформацією».

В якості покупця ByteDance вибрала ІТ-компанію Oracle, повідомляє Reuters з посиланням на джерела.

Запланована угода не буде прямим продажем активів TikTok, зазначають джерела. Планується партнерство.


 Китайський сервіс TikTok хочуть закрити в США, бо застосунок отримує багато інформації про користувачів: геолокацію й історію вебперегляду. Президент Трамп вважає, що ці дані можуть потрапити до китайських спецслужб і розвідки.

 2 серпня про намір купити TikTok заявила Microsoft: вартість угоди американські журналісти оцінюють у 10–30 мільярдів доларів. Якщо це станеться, TikTok і надалі зможе працювати в США.

18 серпня Трамп сказав, що її може купити «хороша компанія» Oracle. Власник Oracle Ларрі Еллісон – єдиний магнат з Кремнієвої долини, який відкрито підтримує Дональда Трампа.

 Виконавчий директор соцмережі TikTok Кевін Маєр пішов у відставку після того, як компанія подала до суду на адміністрацію президента США Дональда Трампа (який хоче заборонити соцмережу в США).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі