Китайську соціальну мережу TikTok на території США планує придбати компанія Oracle, пише Bloomberg.

Oracle – другий за величиною розробник програмного забезпечення після Microsoft. Вартість компанії оцінюють у $166 мільярдів.

Гостра необхідність продажу виникла 6 серпня, коли президент США Дональд Трамп підписав указ про заборону TikTok за умови, якщо її не купить американська компанія протягом 90 днів. Політик вважає, що TikTok співпрацює зі спецслужбами Китаю та може загрожувати національній безпеці США.

Ще 2 серпня про намір купити компанію офіційно заявила Microsoft. А 18 серпня Трамп сказав, що її може купити «хороша компанія» Oracle. Власник Oracle Ларрі Еллісон – єдиний магнат з Кремнієвої долини, який відкрито підтримує Дональда Трампа й на його підтримку проводив збір коштів у власному маєтку.


 TikTok – один з найпопулярніших сервісів у світі: нині там зареєструвалися понад 500 мільйонів користувачів у 155 країнах. Лише за березень застосунок завантажили понад 60 мільйонів разів. Основною аудиторією TikTok є китайські й американські підлітки.

 У травні TikTok на покупках у програмі заробив більше, ніж YouTube і Netflix.

 Forbes опублікував перший рейтинг зірок TikTok, які найбільше заробляють у соцмережі: найбільше доходів отримує блогерка Еддісон Рей Істерлінг (5 мільйонів).

 Instagram офіційно запустив сервіс Instagram Reels, який схожий на TikTok. Так Instagram намагається конкурувати з мегапопулярним сервісом.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі