Виконавчий директор соцмережі TikTok Кевін Маєр пішов у відставку після того, як компанія подала до суду на адміністрацію президента США Дональда Трампа (який хоче заборонити соцмережу в США). Про це повідомляє Financial Times з посиланням на лист Маєра.

Кевін Маєр, скріншот YouTube

Маєр у листі написав, що сподівається, що компанія досягне згоди з владою США, водночас він вирішив покинути компанію.

TikTok підтвердив агентству Reuters, що виконавчий директор іде з посади.

У ByteDance, материнській компанії TikTok, сказали, що не здивовані рішенням Маєра, адже він «був новачком» у команді й не ухвалював важливих рішень.

Маєр очолював TikTok менше 3 місяців, став головним виконавчим директором TikTok, головним операційним директором ByteDance 1 червня. До цього він був головним виконавчим директором стрімінгу Walt Disney Co.

Місце Маєра тимчасово займе генеральна менеджерка TikTok Ванесса Паппас, яка прийшла в компанію в січні 2019 року.


 Китайський сервіс TikTok хочуть закрити в США, бо застосунок отримує багато інформації про користувачів: геолокацію й історію вебперегляду. Президент Трамп вважає, що ці дані можуть потрапити до китайських спецслужб і розвідки.

 Спочатку Дональд Трапм дав 45 днів на продаж ТікТок, але згодом продовжив цей термін до 90 днів.

 2 серпня про намір купити TikTok заявила Microsoft: вартість угоди американські журналісти оцінюють у 10–30 мільярдів доларів. Якщо це станеться, TikTok і надалі зможе працювати в США.

 18 серпня Трамп сказав, що її може купити «хороша компанія» Oracle. Власник Oracle Ларрі Еллісон – єдиний магнат з Кремнієвої долини, який відкрито підтримує Дональда Трампа.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі