Китайський сервіс TikTok, а також WeChat планують заборонити у США. Відповідний указ підписав президент США Дональд Трамп, повідомляє CNN.

TikTok і WeChat будуть заборонені у США через 45 днів, якщо за цей термін бренди не змінять своїх китайських власників – компанії ByteDance та Tencent відповідно.

TikTok хочуть закрити у США, бо додаток отримує багато інформації про користувачів: геолокацію й історію вебперегляду. Президент Трамп вважає, що ці дані можуть потрапити до китайських спецслужб і розвідки (особливо дані щодо чиновників США). Додаток WeChat має функцію грошових переказів, а будь-які фінансові операції з його власником, компанією Tencent, заборонені.

У TikTok і WeChat, зі свого боку, заперечують зв’язок із китайськими спецслужбами та розвідкою.

TikTok хоче придбати Microsoft: вартість угоди американські журналісти оцінюють у 10–30 мільярдів доларів. Якщо це станеться, TikTok і надалі зможе працювати у США.


 TikTok – один із найпопулярніших сервісів у світі: нині там зареєструвалися понад 500 мільйонів користувачів у 155 країнах. Лише за березень додаток завантажили понад 60 мільйонів разів. Основною аудиторією TikTok є китайські й американські підлітки.

 У травні TikTok на покупках у програмі заробив більше, ніж YouTube і Netflix

 Forbes опублікував перший рейтинг зірок TikTok, які найбільше заробляють у соцмережі: найбільше доходів отримує блогерка Еддісон Рей Істерлінг (5 мільйонів).

 А Instagram офіційно запустив сервіс Instagram Reels: він схожий на TikTok. Так Instagram намагається конкурувати з мегапопулярним сервісом.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі