«ПриватБанк» тепер компенсуватиме вартість авіаквитків не лише в разі скасування рейсів, а й при затримці вильоту.

Якщо рейс затримується на 2-7 годин, банк поверне половину вартості квитка, понад 7 годин – компенсує 80% вартості. При цьому 100% компенсація здійснюється при скасуванні рейсів.

Щоб отримати компансацію, квиток має бути куплений через «ПриватБанк». Також необхідно підключити сервіс «Компенсація вартості авіарейсу». У разі затримок повернення коштів на картку триває до години, при скасуванні – здійснюється відразу.

Нараховуються компенсації автоматично, без заяв, дзвінків та документів. При цьому вони не залежать від того, скільки та в якому вигляді компенсує авіакомпанія, зазначають у банку.

Підключити сервіс можна під час придбання квитка або впродовж 48 годин після.  Його вартість становить 5-10% від ціни квитка.


У МЗС повідомляли, що від затримки рейсів постраждали 1,5 тисячі українських громадян, зокрема 994 пасажири кілька днів не могли вилетіти з аеропорту Туніса.

Заступник міністра економічного розвитку та торгівлі Михайло Титарчук пояснив, що затримки чартерних рейсів пов’язані з тим, що кількість туристів у рази перевищила обсяг пасажиромісць, що можуть надати авіаперевізники. «У гонитві за надприбутками туроператори завідомо беруть на себе зобов’язання, обсяги яких реально більші за спроможності бюджетних авіаперевізників», – сказав він.

Після цього Join UP заявив, що скоротить кількість рейсів до Туреччини. Нещодавно повідомлялось, що проти туроператора відкрили кримінальне провадження.

 Що робити, якщо затримують рейс – читайте тут.

Обкладинка: Pixabay