Заступник міністра економічного розвитку та торгівлі Михайло Титарчук пояснив, що затримки чартерних рейсів пов’язані з великою кількістю українських туристів.

Рейси затримують, бо кількість туристів у рази перевищила обсяг пасажиромісць, що можуть надати авіаперевізники.

«У гонитві за надприбутками туроператори завідомо беруть на себе зобов’язання, обсяги яких реально більші за спроможності бюджетних авіаперевізників. Незадовільний технічний стан літаків додає негативу, призводить до постійного виходу з ладу бортів та відповідно до зриву рейсів в обох напрямках», – коментує Титарчук.

Затримки рейсів несуть і додаткові витрати на проживання і харчування туристів, а також виплату компенсацій за затримки вильотів. Однак ні туроператори, ні авіаперевізники не хочуть брати на себе додаткові витрати, зазначив заступник міністра.


 Зазначається, що через затримки рейсів постраждало близько 1500 українців. Зокрема, рейси затримували з Туніса, о. Мальорки та Аланії.

Через проблеми із рейсами українські туристи також не могли виїхати із аеропорту «Київ». Зокрема, затримувались рейси до Афін, Аліканте й Анталії.

Обкладинка: Skitterphoto