Бренд Saint Javelin випустив колекцію Crimea Beach Party («Кримська пляжна вечірка»).

До колекції ввійшли футболки, зокрема й «гавайські», майки, топи, шкарпетки, шовкові хустки, панами, кепки, купальники й купальні шорти, рушники, а також піни, стікери, постери й листівки.

Ідея колекції виникла як жарт у груповому чаті Saint Javelin, коли команда обдумувала кампанію до Дня Незалежності України. Але після вибухів в окупованому Криму в серпні 2022 року концепцію колекції вирішили змінити. Її назвали «Кримська пляжна вечірка» й хотіли відсвяткувати «початок кінця російської окупації півострова».

У серпні 2022 року Saint Javelin оголосили Crimea Beach Party в Сімферополі на літо 2023 року й запустив продаж «квитків». На «вечірку» продали більше 20 000 квитків.

Для створення колекції співпрацювали з українськими художниками й виробниками в Києві, Дніпрі, Харкові, Одесі і Львові «між вибухами й відключеннями світла».

На одязі й аксесуарах – патріотичні й «мемні» написи. Наприклад, «Керченський міст горить» (Kerch bridge on fire), «Божевілля часу «хаймарсів» (Himars time madness) або «Клуб курців Новофедорівка» (Smokers club Novofedorivka).

Постери присвятили кримським містам: Бахчисараю, Керчу, Джанкою, Севастополю, Ялті, Сімферополю, Севастополю. На одному з них зобразили символ Росії, двоголовного орла, оточеного лелеками, на іншому – головнокомандувача української армії Валерія Залужного.

Ціни варіюються від 10 до 170 доларів. Частину прибутку перерахують на закупівлю тактичної медицини й бронетехніки для сил територіальної оборони України.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Наприкінці жовтня 2022 року Saint Javelin випустила першу колекцію одягу, який повністю виготовлений в Україні. Моделями стали українські захисники й волонтери. У травні 2022 року Saint Javelin й «Укрзалізниця» випустили благодійну колекцію під назвою «Свята залізниця».


Ми говорили із засновником Saint Javelin Крістіаном Борісом про «Святу Джавеліну», її популярність і скандали навколо. Читайте за посиланням.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі