Saint Javelin й «Укрзалізниця» випустили благодійну колекцію під назвою «Свята залізниця».

У мерчі продовжили лінію метафоричних «святих», які стали символами української боротьби проти російської агресії, як-от «Свята Джавеліна» чи «Святий хаймарс». Лонгсліви, нашивки, піни й стікери зараз можна придбати в «Залізній крамниці» на Центральному залізничному вокзалі в Києві. Згодом вони також будуть доступні для замовлення по всьому світу на сайті Saint Javelin.

Усі кошти з продажу мерчу передадуть у фонд «Залізна родина», який допомагає родинам залізничників, що постраждали від російської агресії.

«Свята Залізниця» – це навмисна креативна гіперболізація, що підкреслює неоціненний внесок залізничників у перемогу України», – пояснює засновник Saint Javelin Крістіан Боріс.

За його словами, він був фанатом «Укрзалізниці» ще давно, із років журналістської роботи в Україні, але саме у 2022 році залізничники для нього стали справжніми героями, які ризикували своїми життями, щоб евакуйовувати людей і забезпечувати логістику в найбільш критичні дні російсько-української війни й досі: «Це справді неймовірно, що Росія не змогла зупинити українську залізницю ні на мить», – каже Крістіан Боріс.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Наприкінці жовтня 2022 року Saint Javelin випустила першу колекцію одягу, який повністю виготовлений в Україні. Моделями стали українські захисники й волонтери. Також фонд Saint Javelin улітку 2023 року випустить книжку «Святі» про людей, які боронять Україну; видання вже можна передзамовити.


Ми говорили з Крістіаном Борісом про «Святу Джавеліну», її популярність і скандали навколо, читайте за посиланням. Редакція The Village Україна також розповідала, хто й навіщо відкрив «Залізну крамницю» – офіційний мерч-шоп «Укрзалізниці».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі