Чайну «Ба» відкрили на Бессарабській площі. Раніше на цьому місці працював винний бар «Бальтазар».

«У перекладі з китайської назва закладу означає «вісім» – це щасливе число, що приносить удачу», – кажуть у закладі. «Ба» створювали, надихнувшись чайними початку 20 століття.

У меню «Ба» 29 видів екологічного чаю з різних регіонів Тайваню, а також провінцій Китаю Юньнань і Фуцзянь. Пропонують класичні чаї й більш експериментальні позиції. Це чаї з «цікавим смаковим профілем», які вважають недоферментованими.

«Заварюємо чай різними способами: методом «Гань Пао», більш звичним для Європи тіподом, на вогні й альтернативним способом – на тені», – кажуть у закладі.

З меню:

Метод заварювання «Гань Пао» – 300 грн

Метод тіпод – 260 грн

Метод тен – 500 грн

Чай зварений на вогні – 700 грн

Кава хенд-брю – 80 грн

Мате – 300 грн

Тарталетка з горгонзолою – 120 грн

Трюфельна цукерка з малиною – 50 грн

Чайне листя «Ба» отримує прямо від фермерів. Кожну позицію компанія SGS перевіряє на пестициди.

Чаю подають у посуді з кераміки, яку виготовили майстри з китайського міста Дзіндечжень. В інтерʼєрі використали черепицю, якою українці, як і жителі Азії, стилізують власні загорожі. Черепицю, якій уже понад 80 років, використали для оздоблення стін і великого столу.

«Чайна культура стає в Україні нью-вейв рухом. Ми хочемо бути серед тих, хто активно її розвиває», – кажуть у «Ба».


Коли

12:00–22:00

Де

Бессарабська площа, 2

телефон

098 856 57 57


Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Річка», «Ситий олень» і «Льо»: 30 закладів, які відкрили в Києві в червні.

Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.