The Village Україна розповідає про заклади, на відкриття яких ми чекаємо цього літа в Києві.

 Скандинавський ресторан Kattegat біля Палацу спорту

Kattegat – це ресторан зі стравами скандинавських кухонь, який відкривають в подвір’ї на вулиці Шота Руставелі. За форматом обіцяють «вишукані страви величних богів скандинавської міфології та коктейлі із дев’яти світів». Відкриття закладу відбудеться 23 червня.

Формат: ресторан

Коли: 23 червня

Де: вулиця Шота Руставелі, 15

Instagram

 Бар Hram під рестораном Beef

Hram – це заклад, який відкривають в цокольному приміщенні ресторану Beef поблизу Палацу спорту. «Ми «Храм» барного та музичного гедонізму, який об’єднує та створює свою культуру. У нас немає політики, релігії, національностей, орієнтацій, типів, рас, субкультур, віку. Наш храм відкритий для кожного, кому близька наша філософія – що світ єдиний і жити треба з геодонізмом», – пояснюють вибір назви у команді.

Формат визначають як музичний бар: окрім коктейлів і страв, пропонуватимуть живу музику. Запускають заклад співзасновники бару Loggerhead Степан Цуцман та Артем Скапенко, власник Beef Руслан Шибаєв та дизайнер Ілля Неправда. За інтер’єр відповідає команда YOD Design (Loggerhead, Win Bar, MAD Bars House) Володимира Непийводи та Дмитра Бонеска, які також стали співзасновниками. У закладі буде близько 120 посадкових місць і чотири бари з різними форматами, включно з таємною кімнатою та пересувним баром.

Формат: коктейльний бар

Коли: кінець липня

Де: вулиця Шота Руставелі, 11

Instagram

 «Зоря» від Алекса Купера та La Famiglia

«Зоря» – це новий проєкт співзасновників Kyiv Food Market, ресторанних компаній «Ресторани Купера» та La Famiglia (Vino e Cucina, Vero Vero, «Хуторець на Дніпрі»). Формат позиціюють як «київське міське кафе». Раніше в цьому приміщенні працював ресторан Trattoria Zucca.

Формат: кафе

Коли: літо

Де: вулиця Павлівська, 26/41

Instagram

 Корейський ресторан Arirang на новій локації

Arirang – це ресторан корейської кухні, який протягом тривалого часу працював на вулиці Антоновича неподалік від Либідської площі. Заклад припинив роботу 24 лютого 2022-го. Відновити роботу планують в серпні у новому приміщенні поблизу станції метро «Політехнічний університет», розповідає команда в коментарі The Village Україна. Додають, що зберегли команду кухарів і не планують суттєвих змін у меню.

Формат: ресторан корейської кухні

Коли: серпень

Де: проспект Перемоги, 31

Instagram

 128 Cafe на автостанції «Поділ»

Cafe 128 – новий проєкт співзасновника Milk Bar Олександра Прохоренка. Навесні 2021 року запустили перше Cafe 128 у житловому комплексі «Комфорт Таун», пізніше почали роботу в ЖК «Французький квартал 2» й Tetris Hall. Четвертий заклад формату готують до відкриття влітку в приміщенні автостанції «Поділ», в іншій частині якої у 2021 році запустили піцерію «Автостанція».

Формат: кафе

Коли: літо

Де: вулиця Нижній Вал, 15–А

Instagram

 Узбецький ресторан «Ти + плов = любов» на Подолі

«Ти + плов = любов» – це ресторан узбецької кухні, який відкриють на розі вулиць Нижній Вал і Костянтинівської на Подолі. Пропонуватимуть страви узбецької кухні, зокрема плов та «узбецьку шаурму», яку подаватимуть з окремого вікна.

Формат: ресторан узбецької кухні

Коли: літо

Де: вулиця Костянтинівська, 17

 Community Cafe від команди «∄ Клубу на Кирилівській»

Community Cafe – це кафе від команди K41 Community Fund та клубу ∄. Формат описують як «кафе сезонної української веганської кухні для комфортного спілкування та дружніх зустрічей у денному, сімейному форматі». Перевідкриття відбулося 10 червня, Наразі, заклад працює в режимі попапу щосуботи, з діджеями та літньою терасою. Офіційне відкриття Community Cafe планують на середину липня.

Формат: кафе

Коли: літо

Де: вулиця Кирилівська, 45

Instagram

Обкладинка: Hram