Кіно

«Ліга справедливості» / Justice League

16 листопада

Після подій фільму «Бетмен проти Супермена» Бетмен вирушає на пошуки команди, яка могла б захистити людство від нових суперзлочинців. Диво-жінка, Аквамен, Флеш і Кіборг об’єднають зусилля, щоб протистояти лиходію на ім’я Степовий Вовк. Для видавництва коміксів DC цей фільм є спробою повторити успіх «Месників» Marvel. За іронією долі, після трагедії у родині режисера Зака Снайдера дознімав «Лігу справедливості» режисер «Месників» Джосс Відон.

Трейлер фільму «Ліга справедливості»

«Субурбікон» / Suburbicon

16 листопада

1959 рік, родина афроамериканців переїздить до району, у якому мешкають виключно білі. Оригінальний сценарій фільму брати Коен написали невдовзі після свого повнометражного дебюту. Утім, режисер Джордж Клуні бачить у ній актуальність і через більш як тридцять років. У головних ролях: Метт Деймон, Джуліанна Мур та Оскар Айзек. Детальніше про творчість Клуні як режисера ми розповідаємо в окремому матеріалі.

Трейлер фільму «Субурбікон»

«Межа» / Ciara

16 листопада

«Межа» – це кордон між Україною і Словаччиною, який десять років тому укріплювали напередодні приєднання Словаччини до Шенгенської угоди. Водночас це межа, перетин якої зробив своєю професією контрабандист Адам. Копродукція України і Словаччини, «Межа» стала найбільш касовим фільмом в історії словацького кіно і була висунена на здобуття «Оскара» у категорії «Найкращий фільм іноземною мовою».

Трейлер фільму «Межа»

«Чужі» / Aliens

«Чужі» Джеймса Кемерона – не лише один із найбільш впливових науково-фантастичних фільмів ХХ століття, а й один із найкращих сиквелів. Режисер «Титаніка» продовжує історію Еллен Ріплі у виконанні Сіґорні Вівер, знову зводячи її із чужим – та цього разу не одним ксеноморфом, а із сотнями космічних монстрів.

Трейлер фільму «Чужі»

Коли:

неділя, 19 листопада, 16:00

Де:

кінотеатр «Кінопанорама», вулиця Шота Руставелі, 19

Скільки:

90 грн

«Мікеланджело: Любов і Смерть» / Michelangelo: Love and Death

«Мікеланджело: Любов і Смерть» – документальний фільм про відомого митця епохи Відродження. У його основі виставка митця у Національній галереї у Лондоні. Увесь альтернативний контент у кінотеатрах ми зібрали у цій підбірці.

Трейлер фільму «Мікеланджело: Любов і смерть»

Коли:

неділя, 19 листопада, 15:00

Де:

кінотеатр «Київ», вулиця Велика Васильківська, 19

Скільки:

150 грн

Концерти

Бумбокс

Український тур гурту Бумбокс на підтримку міні-альбому «Голий король» наближається до кульмінації у Києві. За словами лідера гурту Андрія Хливнюка, для нього цей EP був «спробою налагодити діалог із країною». Діалог продовжиться у Палаці спорту.

Бумбокс – «Голий король»

Коли:

субота, 18 листопада, 19:00

Де:

Палац спорту, Спортивна площа, 1

Скільки:

399-1299 грн

Brutto

На великому сольному концерті у Stereo Plaza гурт Сергія Міхалка презентує альбом під назвою «Рокі», що вийшов цього року. Автором слів до чотирьох треків лонґплею став Сергій Жадан. «З культурного життя – лише хресна хода».

Brutto – «Середні віки»

Коли:

субота, 18 листопада, 19:00

Де:

Stereo Plaza, проспект Лобановського, 119

Скільки:

250-1200 грн

Epolets

Одеський гурт Epolets презентує у Києві четвертий альбом під назвою «Діти моря». Спродюсував платівку учасник гурту «Океан Ельзи» Мілош Єліч.

Epolets – «Одна»

Коли:

п’ятниця, 17 листопада, 19:00

Де:

Sentrum, вулиця Шота Руставелі, 11

Скільки:

220-560 грн

Вечірки

Larry Gus

DFA Records – лейбл, співзасновником якого є Джеймс Мерфі з LCD Soundsystem. Серію вечірок від бренду у Києві розпочне грецький виконавець Панайотіс Мелідіс, який виступає під сценічним іменем Larry Gus. Від його виступу варто очікувати сміливого поєднання семплів у абсолютно різних жанрах – від диско до хіп-хопу.

Larry Gus – The Night Patrols

Коли:

субота, 18 листопада, 20:00

Де:

Sentrum, вулиця Шота Руставелі, 11

Скільки:

300-700 грн

Mark E

Англійський діджей Mark E має цікаву історію: це представник Бірмінгема – міста, відомого насамперед пост-панком. Та працює виконавець насамперед у жанрі хаус. На вечірку у серії LOW варто завітати, зокрема, якщо ви хочете продовжити знайомство із Бірмінгемом після прем’єри нового сезону «Гострих козирків».

Mark E – Sunshadow

Коли:

п’ятниця, 17 листопада, 23:55

Де:

Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки:

до 02:00 – 200 грн, після 02:00 – 250 грн

Dj Koolt

Колекціонер, який працює на межі хаусу і техно, Dj Koolt їде до Києва з Монтевідео. Південноамериканського виконавця називають чи не найбільш відомим музичним талантом Уругваю.

Dj Koolt Boiler Room DJ Set

Коли:

субота, 18 листопада, 23:55

Де:

Closer, вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки:

до 02:00 – 220 грн, після 02:00 – 300 грн

#AtlasStuDay

День студента, зокрема, святкуватимуть у клубі Atlas.


Коли:

п’ятниця, 17 листопада, 23:00

Де:

Atlas, вулиця Січових Стрільців, 37-41

Скільки:

150-300 грн

Маркет

Всі. Свої: М’який маркет

150 брендів українських виробників предметного дизайну, декору та меблів. Зокрема, м’які і дерев’яні меблі, а також пледи, подушки і скатертини. «Основна ідея «М'якого маркета»  полягає у тому, що, створюючи комфортний простір вдома, ми проявляємо турботу про своїх близьких. Кожен зможе знайти на маркеті щось особливе для свого дому, бо ми значно розширили асортимент брендів-учасників», – каже керівник проекту «Всі. Свої» Ганна Луковкіна.


Коли:

субота, 18 листопада, 10:00-20:00 – неділя, 19 листопада, 10:00-20:00

Де:

D12, вулиця Десятинна, 12

Скільки:

вхід вільний


СВІТЛИНИ: обкладинка – Кіноманія, 1 – Кіноманія, 2 – Бумбокc, 3 – Larry Gus, 4 – Всі. Свої