Що дивитися

«Зошит смерті» / Death Note

25 серпня

Записуєш ім’я людини у зошит – і вона неодмінно помирає. Ідею популярної манґи адаптують у кіно-форматі для Netflix. У головних ролях – зірки першої величини на чолі з Віллемом Дефо («Антихрист»). Звернути увагу варто і на молодих акторів Нета Вулфа («Паперові міста») з Лакітом Стенфілдом («Атланта»). Та головний привід для оптимізму – режисер Адам Вінґард, якого вже анонсували постановником блокбастера «Ґодзілла проти Конґа».

 Лінк

Трейлер фільму «Зошит смерті»

«Тік» / The Tick

25 серпня

У світі, в якому супергерої давно стали буденністю, раптом виявляється, що всім насправді керує суперзлодій. «Тік» – це адаптація популярного дитячого мультсеріалу про супергероя, але зі справжніми акторами. Зокрема, з Пітером Серафіновичем («Зомбі на ім’я Шон»).

 Лінк

Трейлер серіалу «Тік»

«Розчарована» / Disjointed

25 серпня

Творець «Двох із половиною чоловіків» і «Теорії великого вибуху» Чак Лоррі повертається із новим ситкомом. Цього разу – про марихуану. Оскароносна акторка Кеті Бейтс («Титанік») продає легкі наркотики і не соромиться водночас їх вживати.

 Лінк

Трейлер серіалу «Розчарована»

«Епізоди» / Episodes

20 серпня

Ще один початок фінального сезону – цього разу із серіалом прощається Метт Ле Блан. В «Епізодах» він грає гіперболізовану версію себе – пихатого і самозакоханого актора, що заробив мільйони за роль Джоуї в «Друзях».

Трейлер серіалу «Епізоди»

Що слухати

Бумбокс – «Голий король»

iTunes / Google Play Music

Перший міні-альбом Бумбокс. За словами лідера гурту Андрія Хливнюка, це «спроба налагодити діалог із країною». В однойменному синґлі «Голий король» не стільки політичний меседж, скільки спроба артикулювати настрої у суспільстві. Водночас трек «Сталеві квіти» Хливнюк присвячує волонтерам. «Болєльщик» відсилає до експериментів із реґі перших альбомів гурту, а спільна робота з O.Torvald – до російськомовного матеріалу.

Бумбокс – «Голий король»

Gogol Bordello – Seekers and Finders

iTunes / Google Play Music

На сьомий альбом Gogol Bordello довелося чекати чотири роки. За цей час, утім, нічого особливо не змінилося – це дають зрозуміти вже перші ноти Seekers and Finders. Циганські мотиви, характерна англійська, пропозиції вирішити всі конфлікти за допомогою танцю – все на місці. Дуетом із Реджиною Спектор після співпраці з Мадонною і Rage Against the Machine прихильників Євгена Ґудзя вже не здивувати.

Gogol Bordello – Seekers and Finders

Queens of the Stone Age – Villains

iTunes / Google Play Music

Ще один сьомий за ліком альбом американського рок-гурту, на який довелося чекати чотири роки – та вже без іммігрантської тематики. Команда Джоша Хомма за понад двадцять років на сцені встигла знайти своє місце в жанрі. Врешті-решт, як пишуть рецензенти, жоден інший гурт, не звучить так, ніби тебе переїжджає танк. Та Villains, вочевидь, є спробою вибитися за ці межі – натякає на це запрошення продюсера Марка Ронсона – автора Uptown Funk.

Queens of the Stone Age – Villains

Що читати

Вікторія Авеярд: «Багряна королева»

The Village Україна

«“Багряна королева” Вікторії Авеярд – перший том тетралогії у жанрі підліткового фентезі. Ця серія стала міжнародним бестселером і перекладена десятками мов. Дія розгортається у постапокаліптичному світі, де в частини людства прокинулися надприродні здібності, й тепер мутанти пригноблюють звичайних людей», – розповідає перекладачка Ярослава Стріха. Уривок із фентезі-роману – за посиланням.

 Читати

«Для мене це місце, де я відчуваю себе вдома»: враження експатів від переїзду до України

AIN

До Дня Незалежності журналісти AIN поспілкувалися з іноземцями, що тривалий час живуть в Україні. Зокрема, з представниками PetCube, Preply та MacPaw.

 Читати

5 українських режисерів, яких маємо пам’ятати

Moviegram

Не лише Довженко та Слабошпицький – профільний ресурс про кіно підготував список українських кінорежисерів, творчість яких не надто відома широкому загалу. Зокрема, відомого театрального режисера Леся Курбаса.

 Читати

«Трохи набридло, що Київ порівнюють з Берліном»: Портфоліо японського фотографа, що живе поміж двох столиць

Bird in Flight

Хіроюкі Кошікава – японський фотограф, що має досвід співпраці з VICE, Dazed & Confused. Нині він живе на два міста і знімає життя молоді Берліна та Києва. Каже, що схожість цих міст – думка, яку поділяють лише медіа.

 Читати

«Подорожі відкривають нове в тобі самій»: як 83-річна українка вперше побувала в Європі

Платформа

«Перше, що вразило мене у Парижі – це усмішки перехожих. Здається, така повсякденна і неважлива дрібниця, але вона має вирішальне значення і справляє найсильніше враження», – пенсінерка Світлана Григорівна з Нової Каховки вперше побувала в Європі на дев’ятому десятку. Ділиться враженнями від поїздки до Парижа, яку організував онук.

 Читати

Річард Талер, Кас Санстейн: «Поштовх»

The Village Україна

Поштовх – м’який спосіб вплинути на вибір людини, не вдаючись до маніпуляцій, заборон чи наказів. «Ця книжка навчить вас ухвалювати правильні рішення. Ви зрозумієте, чому люди харчуються шкідливою їжею, не заощаджують кошти, роблять невдалі інвестиції, а потім знову наступають на ті ж граблі», – коментує креативна директорка видавництва «Наш формат» Катерина Аврамчук.

 Читати

У що грати

Uncharted: The Lost Legacy

23 серпня / PlayStation 4

Нова Uncharted – це завжди подія. Для відеоігор ексклюзив PlayStation вже давно встиг стати аналогом «Індіани Джонса», яскравої і видовищної пригодницької серії. The Lost Legacy є першою частиною франчайзу, що обійдеться без головного героя Нейтана Дрейка. Двоє протагоністів – авантюристки Хлоя і Надін, що шукають древній артефакт в Індії. Оскільки спочатку спін-оф повинен був стати доповненням до Uncharted 4, гра має відносно коротку сюжетну лінію. Але тільки в межах серії – розробники обіцяють щонайменше 10 годин ігрового процесу. Варіант якраз для вихідних.

Трейлер гри Uncharted: The Lost Legacy

F1 2017

25 серпня / Xbox One, PlayStation 4, PC

Оновлена версія симулятора королівських автоперегонів. Відчути себе Льюїсом Хемілтоном на Сілверстоуні тепер ще простіше – завдяки оновленим візуальному та аудіо-складникам. Та головна особливість нової гри за ліцензією «Формули-1» – повернення класичних автомобілів. Зокрема, доступні боліди Айртона Сенни та Жана Алезі.

Трейлер F1 2017

СВІТЛИНИ: обкладинка – кадр з кліпу Бумбокс, 1 – Netflix, 2 – Бумбокс, 3 – The Village Україна, 4 – unchartedthegame.com