Мистецький аукціон і коктейлі за донат у «БарменДиктаті», осінні «Курені», саундтреки Ганса Циммера у виконанні оркестру, перший сольник фіналістів нацвідбору «Євробачення» Our Atlantic, фотопортрети за донат біля «Софії Київської» й інші події перших вихідних осені в Києві.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів

Благодійна вечірка без назви в «БарменДиктаті»


Мистецький аукціон, коктейлі «Карпати» чи «Циганський Spritz» за донат, музичний джем і діджей-супровід Ростислава Курбатова організує творче об’єднання та фонд «Майстерня» в барі «БарменДиктат». Зібрані кошти спрямують на ЗСУ та відбудову музеїв України, що постраждали під час війни.

Коли: 31 серпня, з 18:00 до 22:00

Де: вулиця Хрещатик, 44

Скільки – вхід вільний

Подія

Показ фільму «Мої думки тихі» просто неба в Unit.City


У зоні для open-air кінотеатру в інноваційному парку Unit.City покажуть стрічку Антоніо Лукіча «Мої думки тихі». Такі кінопокази планують проводити з початку вересня та до середини жовтня. У програмі будуть українські фільми: «Додому», «Стоп-Земля», «Заборонений», «Пульс», «Носоріг», «Погані дороги».

У разі повітряної тривоги глядачів попросять перейти в спеціально облаштоване бомбосховище, яке розташоване поблизу, де й продовжать показ. Вхід вільний за попередньою реєстрацією за посиланням. Тут також можна подивитися розклад кіносеансів.

Коли: 2 вересня, 18:00

Де: Unit.City, вулиця Дорогожицька, 3 (амфітеатр)

Скільки – вхід вільний

Подія

Осінні «Курені»


Нові благодійні зустрічі на поки що зелених схилах Дніпра «Курені» продовжать і восени, де можна буде під музику гуляти артпарком чи ярмарком та «обійматися під диско-кулею». Детальний лайнап можна подивитися тут. Прибуток піде на купівлю інноваційних технологій для ЗСУ.

Коли: субота, 3 вересня 17:00–21:30 – неділя, 4 вересня, 14:00–21:30

Де: Паркова дорога, 4

Скільки – донат від 200 гривень на початку заходу, з 18:00 – від 400 гривень. Також можна придбати онлайн

Подія

Івент зі стритболу на ВДНГ


Благодійний івент зі стритболу «Грай заради перемоги» відбудеться в урбан-парку на ВДНГ. Щоби взяти участь, потрібно зареєструвати команду від трьох до чотирьох гравців і зробити внесок не менше як 500 гривень. Зібрані кошти передадуть на автомобіль для бойових медиків зі 122-ї бригади ТрО ЗСУ.

Коли: 3 вересня, 10:00

Де: ВДНГ, проспект Академіка Глушкова, 1

Скільки – донат не менш як 500 гривень

Подія

Антифестиваль короткометрівок «Своїми словами» в Будинку кіно


Перший «антифестиваль» без червоних доріжок, офіційних костюмів і «зайвого пафосу» покаже документальні та художні авторські фільми. Усі вторговані кошти підуть на організацію події та допомогу кінематографістам в умовах війни.

У програмі – 11 коротких метрів і позаконкурсні документалки про роботу українських режисерів під час повномасштабної війни, а також подкаст-лекція «Нахіба нам кіно?» з кінокритиком Андрієм Алфьоровим, продюсерами Златою Єфименко й Олексієм Гладушевським та актором Славою Бабенком. Повну програму можна знайти тут. Наприкінці фестивалю глядачі зможуть обрати переможця конкурсної програми.

Крім того, на фестивалі можна буде переглянути фотовиставку «Внутрішня міграція», відвідати барахолку та after party, придбавши авторський коктейль «Своїми Словами» в культовому ресторані «Вавилон» в Будинку кіно.

Коли: 3 вересня, з 10:00

Де: вулиця Саксаганського, 6

Скільки – від 500 до 1000 гривень, придбати можна тут

Мініфестиваль Fusion у Closer


Об’єднання київських музикантів Fusion влаштує мініфестиваль у клубі Closer, де виступлять «нові та старі артисти українського сучасного джазу та хіп-хопу». У лайнапі – джазмен Денніс Аду, репер Otoy, нова програма Жені Пугачова та Міші Менделеєнка з квартетами, діджеї Macka та Witness The Fitness, а також Hyphen Dash, які вперше зіграють у Києві після повномасштабного вторгнення. 30% із прибутку Fusion перерахують на ЗСУ.

Коли: 3 вересня (з 15:00 до 21:00) та 4 вересня (з 16:30 до 21:00)

Де: вулиця Нижньоюрківська, 31

Скільки – від 450 до 800 гривень, придбати можна тут

Подія

Музика Ганса Циммера в МКЦМ


Під саундтреки голлівудського композитора Ганса Циммера у виконанні Національного академічного духового оркестру України можна буде переглянути фрагменти з фільмів «Гладіатор», «Пірати Карибського моря», «Темний лицар», «Інтерстеллар», «Код да Вінчі», «Перл Харбор», «Шерлок Холмс» і мультфільму «Король Лев». Частину коштів із продажу квитків віддадуть ЗСУ.

Коли: 3 вересня, 18:00

Де: МКЦМ, Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Скільки – від 250 до 450 гривень, придбати можна тут

Подія

Фотопортрети за донат у секретному дворику «Бути Sophie»


Фотограф Богдан Магдич робитиме фотопортрети в секретному дворику кафе французької кухні «Бути Sofie», що на території заповідника «Софія Київська». Щоби сфотографуватися, треба зробити донат на будь-яку суму. Кошти спрямують на проєкт «Району #1», який відновлює школу в Гостомелі.

Коли: 4 вересня, з 11:00 до 18:00

Де: вулиця Володимирська, 24

Скільки – вхід вільний

Благодійний акустичний концерт на Андріївському узвозі


Серію благодійних акустичних концертів на даху бару BGRN («Багряний») відкриє презентація спільного альбому учасника гурту «Лінія Маннергейма» Олега Каданова та гітариста з Харкова Стаса Кононова.

Половина прибутку від продажу квитків піде до фонду Musicians Defend Ukraine на підтримку діячів музичної індустрії, які приєдналися до лав ЗСУ. Протягом вересня та жовтня також обіцяють виступи Blooms Corda, Promsonya, «Женя і Катя» та ще «кількох музикантів, які зараз перебувають на військовій службі та готуються до ротації в осінній період».

Коли: 4 вересня, 18:00

Де: вулиця Андріївський узвіз, 36-В

Скільки – 250 гривень, квитки тут

Подія

Перший сольник Our Atlantic у Caribbean Club


Автентичний український фанк виконають фіналісти Нацвідбору на «Євробачення-2022», інді-поп-гурт Our Atlantic. На концерті можна буде почути пісню «Моя любов», із якою музиканти пройшли до фіналу, а також нові треки, офіційний реліз яких відбудеться навесні. Обіцяють «вінтажні синтезатори, романтичний вокал і нестримні ритми «вусатого фанку».

Коли: 4 вересня, 18:00

Де: вулиця Симона Петлюри, 4

Скільки – від 390 до 790 гривень, придбати квитки можна тут

Подія