Активісти благодійної організації «Район #1» почали відновлювати Київщину.

Наразі в команді організації приблизно 200 волонтерів, що допомагають відновлювати Гостомель. Першими проєктами «Району #1» стали дитячий садок №17 «Веселка», ліцей №1 і ветеринарна клініка, що розташована по вулиці Пушкінській. Також у селищі Озера почали відновлення дитячого садочка та гімназії. Крім цього, команда почала відновлювати Бородянку.

Спочатку активісти зачищають територію від сміття, потім консервують будівлі та лагодять дахи й вікна, щоб уникнути подальших руйнувань через погодні умови. Згодом до роботи долучаться архітектори, які зараз створюють проєкти під кожен об’єкт. Особливу увагу хочуть приділити бомбосховищам.

Щоб долучитися до Району #1 та стати волонтером проєкту, треба пройти реєстрацію через форму. Також можна доєднатися до групи в Telegram.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Район #1» заснував Андрій Титаренко у 2018 році, щоб реконструювати Рейтарську вулицю в Києві. Кошти збирали від івентів Bloc party. Після повномасштабного російського вторгнення в Україну проєкт вирішили трансформувати в благодійний фонд, метою якого стало відновлення та джентрифікація всієї України.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі