The Village Україна збирає в один матеріал усе цікаве, що відбулося за тиждень в інтернеті і що ви можете надолужити на вихідних.

 Вестерн від Стівена Содерберґа на Netflix

«Забуті богом» – перший міні-серіал Netflix і перший серіал сервісу про Дикий Захід. Також це один із головних проектів компанії цієї осені. Створений Стівеном Содерберґом спільно зі сценаристом фільмів про Росомаху Скоттом Френком, вестерн розповідає про двох друзів і зраду. Персонаж у виконанні Джеффа Деніелса вистежує молодшого товариша (Джек О’Коннелл із «Незламного» Анджеліни Джолі), що вирішив залишити його ватагу. Зустріч заклятих друзів відбудеться у селищі, у якому мешкають виключно жінки. У міні-серіалу всього сім епізодів, але певні з них тривають понад годину.

 Лінк

Трейлер міні-серіалу «Забуті богом»

 Новий серіал Marvel

«Утікачі» – ще один серіал, заснований на персонажах видавництва Marvel. Як і проекти Netflix, його дія також відбувається у всесвіті Залізної людини та Капітана Америки. Це історія про групу підлітків, які об’єднуються для того, щоб протистояти своїм батькам. Як виявляється, ті входять до таємної спільноти лиходіїв. Портал IndieWire називає «Утікачів» «одним із найкращих серіалів про супергероїв року». Своєю чергою, The Hollywood Reporter визначає проект сервісу Hulu як «поєднання “Дивних див” і “Пліткарки”».

Трейлер серіалу «Утікачі»

 Новий альбом Ноела Ґаллагера

Журнал NME називає альбом «Who Built The Moon?» «найкращою роботою Ноела Ґаллагера після [другого альбому Oasis] “(What’s The Story?) Morning Glory”». Колишній лід-гітарист Oasis наполягає, що при записі альбому свого гурту Noel Gallagher’s High Flying Birds надихався не Рікі Мартіном, а Девідом Бові. Окрім того, у розмові з Rolling Stone Ґаллагер розповідає про те, як на цей альбом вплинув Каньє Вест.

Послухати альбом можна у сервісах Apple Music i Google Play Music.

Noel Gallagher’s High Flying – Holy Mountain

 Новий альбом Бйорк

Бйорк порівнює свою нову платівку «Utopia» з «містом, яке парує у хмарах». У цій же розмові з The New York Times ісландська співачка називає альбом пропозицією створити новий світ – після Дональда Трампа та інших неприємностей, які трапилися з людством цього року. Як і у випадку з попереднім альбомом Бйорк, мисткиня співпрацювала з венесуельським електронним продюсером Arca – він має досвід роботи з Каньє.

Послухати альбом можна у сервісах Apple Music i Google Play Music.

Bjork – The Gate

 Персонажі восьмого епізоду «Зоряних війн» на обкладинках EW

Кайло Рен і Рей, Люк і Лея, По Демерон та віце-адмірал Емілін Холдо, Фінн і новачок Роуз Тіко – журнал Entertainment Weekly зібрав головних героїв нового епізоду «Зоряних війн». За звичайними портретами акторів в образах персонажів приховується кілька цікавих деталей. Наприклад, спільне фото брата і сестри Скайвокер натякає на їхню першу зустріч у новій трилогії. Окрім того, ми вперше дізналися, ким є героїня Лори Дерн – вона пряма керівниця персонажа Оскара Айзека. Мало «Зоряних війн»? Почитайте інтерв’ю Esquire із Айзеком та Адамом Драйвером.

 Читати

 Профайл Кендріка Ламара у Variety

Кендрік Ламар випустив один із найбільш успішних альбомів року і заробив 40 мільйонів доларів на американському турі – великий профайл від Variety фіксує головного репера сучасності на рубежі у 30 років.

 Читати

 Інтерв’ю Джеймса Франко у The Guardian

У Джеймса Франко розпочалася світла смуга. Зірка «Ананасового експресу» та «127 годин» виконав одразу дві ролі у новому серіалі Девіда Саймона на НВО «Двійка», а також вважається потенційним претедентом на «Оскар» за фільм «Горе-митець». В інтерв’ю колумністу The Guardian Хадлі Фріман Франко розповідає про нещодавні успіхи та коментує своє визначення «Я гей у мистецтві і [гетеросексуал] у житті».

 Читати

 Сцена після титрів нового епізоду Rick and Morty

До Дня подяки автори мультсеріалу «Рік і Морті» підготували двохвилинну сцену після титрів – зі знайомими персонажами і натяками на Бейонсе.

Rick and Morty – The Poop in My Pants

 Нові кліпи українських виконавців

Blooms Corda використовують у кліпі на пісню «Тетріси із фраз» співвідношення сторін 4:3 і фільтри з інстаграму. «Народились без дому, ростуть крила, не потрібні нікому», – перераховують причини, чому вони брудні, «Брудні». Своєю чергою, хлопці з гурту АГОНЬ новою відеороботою нагадують, що під наглядом продюсера Олександра Чемерова вони не бояться музичних експериментів.

Брудні - Чому Брудні?
АГОНЬ - Беги
Blooms Corda - Тетріси із фраз

 Розпродаж відеоігор у сервісі Steam

«Чорна п’ятниця» – розпродаж не лише у магазинах одягу та взуття. Свої знижки пропонують і сервіси цифрового розповсюдження відеоігор – зокрема, Steam. Наприклад, нині з великими знижками у магазині можна придбати Grand Theft Auto V, The Witcher: Wild Hunt, Fallout 4, Marvel vs Capcom: Infinite та Observer.

Електронний реєстр пам’яток радянського модернізму (включно з «Тарілкою» на Либідській)

Детальний англомовний ресурс із усіма зразками радянської модерністичної архітектури – від України до Узбекистану. Серед київських пам’яток у реєстрі можна знайти будівлі Інституту міжнародних відносин і «Тарілку» на Либідській площі. У реєстрі наявна не лише інформація про замовників і виконавців архітектурних проектів, а й світлини. Актуально в умовах підвищеного інтересу до «Тарілки» та її майбутнього.

Книга тижня The Village Україна: Нір Еяль – «На гачку. Як створити продукт, що чіпляє

Чому деякі товари захоплюють людство так сильно, що воно не уявляє свого життя без них? Чому вони перетворюються на наші звички й змушують нас повертатися до них знову і знову? Що лежить в основі технології, яка «чіпляє» споживача? У своїй книжці Нір Еяль пояснює читачеві «Модель потрапляння на гачок», яку застосовують успішні компанії, щоб непомітно мотивувати споживача купувати саме їхній продукт. «Якщо подивитися на цю книжку під іншим кутом, матимемо посібник з того, як уникнути грубих помилок у власному бізнесі, як працювати цивілізовано», – коментує літературна оглядачка Анастасія Герасимова.

 Читати


Обкладинка: Giphy.com