The Village Україна розповідає про ігри, на які ми чекаємо впродовж 2022 року.

#10 ВЧОМПРИКОЛ спецепізоду «Гаррі Поттера», «Книги Боби Фетта» і The Weeknd

СЛУХАЙ, ДЕ ЗРУЧНІШЕ

слухай, де зручно

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl

Трейлер S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl

Що це: Повноцінний сиквел головної української відеогри про Чорнобильську зону відчуження, на який ми чекаємо вже десятиліття. У S.T.A.L.K.E.R. 2 розробники з київської студії GSC Game World роблять ставку на персонажів, атмосферу Зони та битви з новими монстрами, а окремою фішкою називають те, що в кожного з неігрових персонажів буде унікальна модель зубів (чи їхня відсутність). Деталізацію персонажів і великий відкритий світ забезпечує ігровий рушій Unreal Engine 5, потужності якого торік показували в техно-демо у всесвіті «Матриці».

Чому чекаємо: Здається, ця гра дійсно вийде – офіційною датою релізу поки називають грудень 2022 року. А ще S.T.A.L.K.E.R. 2 стане першою грою серії, доступною на консолях: утім, принаймні в перші три місяці вона буде ексклюзивом платформ Xbox.


Коли: 8 грудня

Платформи: PC (Steam), Xbox Series X, Xbox Series S

Horizon Forbidden West

Трейлер Horizon Forbidden West

Що це: Один із головних ексклюзивів PlayStation у 2022 році – продовження Horizon Zero Dawn, однієї з найкрасивіших ігор покоління про постапокаліптичні Сполучені Штати.

Чому чекаємо: Після Дикого Заходу 31-го століття головна героїня вирушить ще західніше, до Каліфорнії. Розробники обіцяють ще більше роботизованих монстрів, ще більший ігровий світ і дослідження водних просторів.


Коли: 18 лютого

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5

Elden Ring

Трейлер Elden Ring

Що це: Хто любить смерть більше, ніж автор «Гри престолів» Джордж Мартін? Хіба що творці ігрового всесвіту Dark Souls! Мартін придумав для Elden Ring світ та історію, яку можна назвати «темним «Володарем перснів», а From Software подбали про те, щоб ви запам’ятали кожну свою смерть у грі.

Чому чекаємо: Після Demon’s Souls, Dark Souls, Bloodborne та Sekiro ми вже знаємо, чого чекати від Хідетаки Міядзакі. Але врізноманітнити постійне повторне проходження рівнів (і страждання гравців) повинен дорослий фентезі-всесвіт Джорджа Мартіна.


Коли: 25 лютого

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5, PC (Steam), Xbox Series X, Xbox Series S

The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2

Трейлер The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2

Що це: Продовження The Legend of Zelda: Breath of the Wild досі не має офіційної назви, але це точно головний ексклюзив року для консолі Nintendo Switch і, як зазвичай із проєктами Nintendo, новий бенчмарк для індустрії.

Чому чекаємо: Відкритий до вільного дослідження світ, нелінійна історія та зразковий користувацький досвід – п’ять років тому The Legend of Zelda: Breath of the Wild показала можливості Nintendo Switch і вкотре нагадала, чому Nintendo залишається лідером індустрії. Від сиквелу очікуємо чергового прориву та десятки мільйонів продажів.


Коли: 2022

Платформа: Nintendo Switch.

God of War: Ragnarok

Трейлер God of War: Ragnarok

Що це: God of War 2018 року перемістив Кратоса з Давньої Греції в Скандинавію та змістив фокус історії на стосунки батька й сина. Вийшов один із найкращих перезапусків у новітній історії – тепер не лише з мегаломанськими рівнями та неземними видовищами, а й із великим відкритим світом і зворушливою історією.

Чому чекаємо: Після God of War навряд чи хтось сказав би, що це не повноцінна гра, але було помітно, що багато чого розробники приберегли. Наприклад, головних північних богів на зразок Тора й Одіна. І, звичайно, кінця світу Раґнароку.


Коли: 2022

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5

Starfield

Анонс Starfield

Що це: Нова гра від розробників Fallout і The Elder Scrolls про освоєння далеких галактик, яку вони самі називають «Skyrim у космосі».

Чому чекаємо: «Початок останньої подорожі людства» – Starfield присвятять колонізації космосу. Гра стане першим великим запуском після придбання видавця Zenimax Media компанією Microsoft за 7,5 мільярда доларів: Starfield буде ексклюзивом платформ Xbox Series X/S і Windows 10.


Коли: 11 листопада

Платформи: PC, Xbox Series X, Xbox Series S

Hogwarts Legacy

Трейлер Hogwarts Legacy

Що це: Перша за тривалий час гра у всесвіті «Гаррі Поттера» – у Гоґвортсі XIX століття, задовго до Гаррі, Герміони та Рона.

Чому чекаємо: За розробку відповідає команда Avalanche Software, яка раніше розробляла ігри за ліцензіями Disney, а у 2018 році перейшла до Warner Bros. Джоан Роулінг не бере участь у розробці, а гравці зможуть робити своїх аватарів трансгендерами.


Коли: 2022

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5, PC (Steam), Xbox Series X, Xbox Series S

Dying Light 2: Stay Human

Трейлер Dying Light 2: Stay Human

Що це: «Що, як поєднати зомбі-апокаліпсис із паркуром?», – подумали в польській студії Techland, яка за 30 років в індустрії встигла зробити й Dead Island, і Call of Juarez, і свій клон Mario Kart. Вийшов шутер від першої особи з елементами стелсу Dying Light.

Чому чекаємо: У сиквелі місце дії перенесуть у Європу за 15 років після кінця світу, а ігровий процес ще більше буде залежати від зміни часу доби.


Коли: 4 лютого

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S, PC, Nintendo Switch

Suicide Squad: Kill The Justice League

Трейлер Suicide Squad: Kill The Justice League

Що це: Який суперник може скласти конкуренцію Загону самогубців у всесвіті коміксів DC? Хіба що Ліга справедливості. Харлі Квінн, Капітан Бумеранг, Дедшот і Людина-акула повинні вгамувати Супермена, якого робить злим суперзлодій Брейніак.

Чому чекаємо: Достатньо того, що відповідають за Suicide Squad: Kill The Justice League автори серії Batman: Arkham, а події гри відбуватимуться в одному всесвіті з трилогією про Темного лицаря.


Коли: 2022

Платформи: PlayStation 5, PC (Steam), Xbox Series X, Xbox Series S

Tiny Tina’s Wonderlands

Трейлер Tiny Tina’s Wonderlands

Що це: Спіноф серії кооперативних шутерів Borderlands – цього разу поєднують унікальний візуальний стиль і комедійний підхід всесвіту з жанром фентезі. Певна річ, із драконами, лицарями та розбиванням четвертої стіни.

Чому чекаємо: Поки Gearbox Software (Brothers in Arms, Duke Nukem Forever) готує кіноадаптацію Borderlands, студія вирішила залучити Голлівуд у нову гру – головні ролі в Tiny Tina’s Wonderlands озвучать коміки Енді Семберґ, Вілл Арнетт і Ванда Сайкс.


Коли: 25 березня

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5, PC (Steam), Xbox Series X, Xbox Series S

Avatar: Frontiers of Pandora

Трейлер Avatar: Frontiers of Pandora

Що це: Повернення на планету Пандора зі всесвіту фільму «Аватар» – у грі від видавця Ubisoft, яку анонсували ще у 2017 році. Якраз до довгоочікуваного сиквела «Аватара», який планують випустити в прокат у грудні.

Чому чекаємо: Другу спробу видавця Ubisoft (Assassin’s Creed, FarCry, The Division) адаптувати всесвіт Джеймса Кемерона обіцяють зробити кращою, ніж першу з грою 2009 року.


Коли: 2022

Платформи: PlayStation 5, PC (Steam), Xbox Series X, Xbox Series S, Stadia, Amazon Luna

Ghostwire: Tokyo

Трейлер Ghostwire: Tokyo

Що це: У Токіо раптово зникає 99% людей – за прикладом чи то «Залишених», чи то «Месників». Розібратися з цим треба мисливцю на привидів із паранормальними здібностями.

Чому чекаємо: У цьому сетингу автор оригінальної Resident Evil Сіндзі Мікамі розробляє новий горор, який поєднає і фантастичні, і містичні елементи.


Коли: 2022

Платформи: PlayStation 5, PC

Gotham Knights

Трейлер Gotham Knights

Що це: Після смерті Бетмена Ґотем доводиться захищати Робіну, Бет-дівчині, Найтвінгу та Червоному ковпаку.

Чому чекаємо: Ще одна спроба відрядити фанатів коміксів DC у відеоігровий всесвіт – цього разу від розробників спінофа Batman: Arkham Origins.


Коли: 2022

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S, PC

Rainbow Six Extraction

Трейлер Rainbow Six Extraction

Що це: Rainbow Six починалася як симулятор контртерористичних підрозділів і порятунку заручників за однойменним романом Тома Кленсі, а дійшла до свого «Дня незалежності».

Чому чекаємо: Нова частина серії шутерів від Ubisoft – із нападом прибульців на Землю.


Коли: 20 січня

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S, PC, Amazon Luna, Stadia

Marvel’s Midnight Suns

Трейлер Marvel’s Midnight Suns

Що це: Головні супергерої всесвіту коміксів Marvel – у рольовій грі від авторів зразкової XCOM.

Чому чекаємо: Для фанатів коміксів тут зібрали всіх відомих персонажів від «Месників» до «Людей Ікс», для фанатів тактики – продуманий покроковий і картковий ігровий процес.


Коли: 2022

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S, Nintendo Switch, PC

MultiVersus

Трейлер MultiVersus

Що це: Warner Bros. вирішили зробити власний аналог файтинга Super Smash Bros – з усіма персонажами зі свого каталогу від Бетмена та Супермена до Тома та Джеррі чи Багза Банні.

Чому чекаємо: Щоб набити пику Фінну з «Часу пригод» Ар’єю Старк із «Гри престолів».


Коли: 2022

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S, PC

Babylon’s Fall

Трейлер Babylon’s Fall

Що це: Легенда про Вавилонську вежу – у фентезійній версії та форматі слешерів від майстрів жанру Platinum Games.

Чому чекаємо: Нова гра Platinum Games (Bayonetta, Nier: Automata, Vanquish) – це завжди подія.


Коли: 3 березня

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5, PC

The Lord of the Rings: Gollum

Трейлер The Lord of the Rings: Gollum

Що це: Як Смігол став Ґолумом – нова велика гра у всесвіті «Володаря перснів» робить головним героєм колишнього гобіта, якого погубив Єдиний перстень.

Чому чекаємо: Це перша гра настільки великого масштабу від німецької студії Daedalic Entertainment, яка раніше спеціалізувалася на двовимірних пригодах на зразок Deponia та The Night of the Rabbit.


Коли: 2022

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S, Nintendo Switch, PC

Dune: Spice Wars

Трейлер Dune: Spice Wars

Що це: Стратегічна гра у всесвіті «Дюни» – щоб не доводилося встановлювати моди для Civilization.

Чому чекаємо: Увесь Арракіс у ваших руках – зрештою, жанр стратегії в реальному часі всесвіту Френка Герберта підходить краще, ніж якийсь екшн.


Коли: 2022

Платформа: PC (Steam)

The Anacrusis

Трейлер The Anacrusis

Що це: Шутер, який вимагає від гравця винахідливості в боротьбі з постійним натовпом ворогів.

Чому чекаємо: Ритмічний кооперативний шутер від сценариста Portal і Left 4 Dead і колишнього дизайнера Riot Games. У режимі Early Access із першими трьома епізодами гра вийде вже 13 січня.


Коли: 13 січня

Платформи: Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S, PC

Contraband

Трейлер Contraband

Що це: Нова гра від розробників серії Just Cause, яку найбільш точно можна описати як «Grand Theft Auto в тропіках».

Чому чекаємо: Великий відкритий світ і можливість підірвати все, що захочеться – ось головні переваги Just Cause. Для нового франчайзу шведські розробники Avalanche Studios підібрали новий сетинг – Південно-Східна Азія 1970-х. А ще ставку робитимуть на кооперативний режим.


Коли: 2022

Платформи: Xbox Series X, Xbox Series S, PC

Redfall

Трейлер Redfall

Що це: Чотири герої з різними здібностями в місті після апокаліпсису та вампіри в ролі ворогів. Кооперативний шутер Redfall розробляє нова студія компанії Arkane, яка раніше випустила Dishonored і нову Prey.

Чому чекаємо: Мультиплеєрний шутер, у якому вороги беруть не кількістю, а якістю.


Коли: літо 2022

Платформи: PC, Xbox Series X, Xbox Series S

Evil Dead: The Game

Трейлер Evil Dead: The Game

Що це: Нова гра у всесвіті фільмів «Злі мерці» – цього разу з можливістю грати не лише за людей, а й за зомбі.

Чому чекаємо: Тепер можна буде власноруч прострілити зомбі голову в ролі Еша Вільямса (або з’їсти Еша).


Коли: лютий 2022 року

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S, PC, Nintendo Switch

Saints Row

Трейлер Saints Row

Що це: Серію ігор Saints Row найбільш точно можна описати як «Grand Theft Auto, але з максимальною ставкою на фан, а не реалістичність чи сатиру». У попередніх іграх це довели чи то до абсурду, чи то до апогею, зробивши головного героя президентом США, тому продовжити історію можна було лише з легким перезапуском у новому місті.

Чому чекаємо: Відкритий світ, божевільні за мотивацією та постановкою місії, харизма Джонні Ґета – Saints Row тримається на цих трьох китах. У новій грі обіцяють нових божевільних персонажів і можливість захопити бандою свій Лас-Вегас.


Коли: 23 серпня

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S, PC (Epic Games)

Forspoken

Трейлер Forspoken

Що це: Фрей живе в сучасному Нью-Йорку, але чарівним чином переноситься в фентезі-вимір і здобуває там магічні здібності.

Чому чекаємо: Історію Forspoken написали Емі Генніґ, яка зробила трилогію Uncharted, і Ґарі Вітта, сценарист фільмів «Бунтар Один. Зоряні війни: Історія» та «Книга Ілая». За розробку ж відповідають люди, які робили Final Fantasy XV.


Коли: 24 травня

Платформи: PlayStation 5, PC

Ark 2

Трейлер Ark 2

Що це: Зірка «Форсажу» Він Дізель полює на динозаврів у сиквелі постапокаліптичного екшну Ark.

Чому чекаємо: Та годі вам, тут буде Він Дізель і динозаври.


Коли: 2022

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S, PC

A Plague Tale: Requiem

Трейлер A Plague Tale: Requiem

Що це: Дівчина і її хворий молодший брат намагаються вижити у Франції XIV століття під час чуми та Столітньої війни.

Чому чекаємо: Оригінальну гру A Plague Tale: Innocence хвалили за поєднання історії й ігрового процесу з акцентом на стелс, у сиквелі чекаємо на збереження цього балансу.


Коли: 2022

Платформи: PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PC

Dead Space

Трейлер Dead Space

Що це: Інженер Айзек Кларк повинен вижити на космічному кораблі, який атакують позаземні монстри некроморфи. Рімейк гри Dead Space 2008 року готують на ігровому рушії Frostbite, який використовують у Battlefield і Star Wars Battlefront.

Чому чекаємо: Уже через ім’я головного героя зрозуміло, що Dead Space збирав натхнення з найкращих зразків наукової фантастики, загортаючи це все в обгортку космічного горора. Від оновленої версії чекаємо більше саспенсу та концентрованого жаху, а не експериментів з екшном у Dead Space 2 і Dead Space 3.


Коли: кінець 2022 року

Платформи: PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PC

The Callisto Protocol

Трейлер The Callisto Protocol

Що це: Одразу після Dead Space варто згадати про The Callisto Protocol – це гра від співавтора Dead Space Ґлена Скофілда, яку створюють в одному всесвіті з багатокористувацькою грою PUBG: Battlegrounds. Головним героєм стане в’язень космічної колонії, на яку нападають прибульці.

Чому чекаємо: Принаймні тому, що індикатор показника здоров’я персонажа на спині – це круто.


Коли: кінець 2022 року

Платформи: PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S, PC

Stray

Трейлер Stray

Що це: Кіт, який гуляє сам – у Stray ми будемо керувати домашнім улюбленцем, який має повернутися додому, пройшовши через нічне кіберпанкове місто.

Чому чекаємо: Як видавець за Stray відповідає Annapurna Interactive, який уже випустив наративні ігри What Remains of Edith Finch і Maquette.


Коли: 2022

Платформи: PlayStation 4, PlayStation 5, PC

Обкладинка: PlayStation, GSC Game World