22-26 травня у Києві проходить IX Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал». Запитуємо у гостей Арсеналу про книги, які вони вже встигли придбати.

Ми вже радили найважливіші дитячі та перекладні книжки, які варто придбати на події чи після неї. Цього разу вирішили перевірити, що купують гості Арсеналу.

Також читайте велике інтерв’ю з літкритиком Євгенієм Стасіневичем про українських видавців, читачів та письменників.

Артем

29 років

Купив одну книгу письменниці Поліни Кулакової. Каже, що був на її презентації. Сподобалося, тому вирішив придбати.

Юля

31 рік

Придбала п’ять книг та один комікс. Найбільше хотіла нову книгу Стівена Пінкера. Крім того, у колекції книжки для батьків, про гроші та Конституцію у вигляді коміксу.

Оксана 

36 років

Йшла по книжки для племінника. Щоб були розвивальні та в цікавому форматі. Арсенал відвідує не вперше, тому взяла з собою цілу валізу.

Таня

23 роки

Прийшла по книгу проекту Ukraїner, тому що за ним цікаво спостерігати і він надихає. Каже, що хоче ще придбати книгу про Андрея Шептицького, адже вона розкриває його з точки зору бізнесу. За її словами, це дуже круте видання.

Оксана

24 роки

Поки нічого не придбала, але зняла на телефон усе, що хоче купити. Найбільш цікавою для неї є книга про стартап, тому що це близька тема.

Іван

33 роки

Придбав 6 книг, але прийшов спеціально за українським виданням «Шерлока» від «А-БА-БИ-ГА-ЛА-МА-ГИ». Любить цей твір, але вдома має тільки російською мовою. Крім того, він нещодавно став батьком, тому серед придбань є книги про батьківство.

Ксеня

28 років

Купила 6 книг, каже, що більшість з них – неочікувані. Наприклад, у подарунок подрузі купили Платона та Арістотеля.

Cергій

38 років

Придбав переклад книги Сергія Жадана «Ворошиловград» білоруською мовою. Каже, круто, що на Арсеналі можна знайти видання білоруською. Крім того, радить звернути увагу на книгу «Політика для початківців» від видавництва «Книголав».

Олександр

31 рік

Придбав 15 книг. Каже, що прийшов на Арсенал за емоціями і теплом. Що стосується книжок, шукав нові тексти Рафєєнка, Чеха, нові мистецькі видання. А також Лукаша Орбітовського, Сергія Єкельчика, Олену Стяжкіну.