Український рокгурт «Океан Ельзи» вперше випустить альбом пісень англійською мовою.

«Це особливий час для моєї країни. Нещодавно Україна отримала «Оскар» за найкращий документальний фільм, і нам потрібно зробити так, щоб голос України продовжував звучати сильно й натхненно», – зазначає фронтмен гурту Святослав Вакарчук.

«Ми будемо працювати над тим, щоб і музичний голос України звучав гучно, його чули й помічали у світі», – зазначає «Океан Ельзи». Український альбом планують випустити до 30-річчя гурту, яке відзначатимуть у жовтні.

Гурт «Океан Ельзи» має єдину повністю англомовну пісню Long Time Ago, яку випустили в 1998 році. Уперше вона зʼявилась в альбомі «Там, де нас нема», а потім ввійшла до збірки «1221».

   

До другої річниці повномасштабної війни РФ проти України рокгурт «Океан Ельзи» випустив першу за два роки сольну пісню «Відповідь» і кліп до неї. Гурт також анонсував, що навесні буде «багато новин» про плани на нові альбоми, 30-річчя гурту, яке відзначатимуть у жовтні, а також «нові етапи творчого життя».

   

«Океан Ельзи» вже шість років не давав концертів на великих стадіонах і вісім років, після виходу «Без меж», не випускав нових альбомів. Фронтмен гурту Святослав Вакарчук у 2021 році випустив сольник «Оранжерея», який присвятив своєму батькові.