Першу виставка панорамних фото війни «Тут був мій дім» у межах проєкту 360war.in.ua покажуть у Львові з 19 березня до 17 квітня 2024 року. Відкриття відбудеться у вівторок 19 березня, о 19:00.

Тут покажуть фото наслідків російського вторгнення в Україну у форматі VR і панорамної фотографії «на 360 градусів», кажуть автори Дмитро Малишев і Тарас Волянюк. Вони створювали світлини на Київщині під час її звільнення, а також на Чернігівщині, Харківщині, Херсонщині, Миколаївщині й Донечинні.

За їхніми словами, проєкт 360war.in.ua, у межах якого пройде виставка, це «перший і найбільший в Україні проєкт цифрової фіксації наслідків російської агресії у форматі панорамної фотографії й віртуальної реальності». 

У межах виставки створять три поверхи експозиції, на кожному з яких окремий етап, каже кураторка Ангеліна Єфименко. Перший нагадуватиме загальну хронологію вторгнення і його наслідки – утрату домівок, еміграцію та вплив на світ. Другий – про руйнацію важливих для кожної людини місць: улюблені парки, дитячі садочки, школи, будинки культури й суспільні простори.

Окрема частина виставки буде присвячена літаку «Мрія». А третій поверх із панорамами, зробленими зсередини знищених осень, розповідатиме історію втраченого будинку, квартири та житла.

Біля світлин розташують QR-коди, за якими можна побачити цифрову панораму на сайті. Також буде можливість роздивитися фото у VR-окулярах.

 

 

«Найбільшу в країні колекцію такого формату фотографій» уже можна подивитися онлайн за посиланням, це понад півтори тисячі світлин. Автори проєкту планують створити також панорамні відео.

   

Де

Львів
Центр архітектури, дизайну та урбаністики «Порохова вежа»

Коли

12:00–20:00
з вівторка до неділі

Скільки

У день відкриття вхід вільний.
В інші дні – за внесок від 200 гривень на подальший розвиток проєкту

 

   

Перша ретроспективна виставка Алли Горської в Українському Домі, «фотопаломництво» на Говерлу в Музеї Ханенків, стрит-бомбінг замість вандалізму в YA Gallery й одразу дві виставки, присвячені Олександру Ройтбурду: зібрали добірку виставок, які варто відвідати в березні.