Перший в Україні квір-кінофестиваль Sunny Bunny, що проходив у Києві 22–28 червня, оголосив переможців.

Головний приз у міжнародній конкурсній програмі отримала стрічка «Моя порожнеча і я» (My Emptiness and I) режисера Адріана Сільвестре.

У центрі сюжету – історія трансжінки з гендерною дисфорією у період переходу. Рафі мешкає в Барселоні, фантазує про традиційну сім'ю й ходить на побачення з чоловіками, ідеться в описі стрічки на RottenTomatoes. 

«Це демонстрація того, що варто захотіти – і ви можете бути справжньою дівчиною, з піхвою чи без неї», – описують стрічку члени журі.

Спеціальні відзнаки від журі також отримали стрічки «Вовк і пес» (Wolf and Dog) Клаудії Варежау, яку назвали «потужним та атмосферним зображенням боротьби традицій, релігії та квіру на маленькому португальському острові в Атлантичному океані», а також фільм «Згідно з протоколами» (Follow the Protocol) Фабіо Леала про іпохондрика, який провів десять місяців на самоізоляції через пандемію COVID-19 й намагався займатися сексом із дотриманням усіх протоколів безпеки.

Приз глядацьких симпатій отримав конкурсний фільм Марʼям Тузані «Синій Каптан», який розповідає історію одностатевого кохання і зради в Марокко, де такі зв'язки вважають кримінальним злочином. Головні герої фільму – пара, яка володіє крамницею традиційних каптанів в одній з найстаріших мечетей країни.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Sunny Bunny («Сонячний зайчик») – позаконкурсна програма кінофестивалю «Молодість», заснована у 2001 році. Нагороду вручають найкращим фільмам, що зачіпають проблеми сексуальних меншин.

Квір-кінофестиваль Sunny Bunny проходив у Києві з 22 до 28 червня. Загалом там представили понад 60 фільмів. Показували українську ретроспективу й збірку про ЛГБТК-військових.

Під час проведення фестивалю кінотеатри «Жовтень» і Kino42 отримували погрози.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі