Київські кінотеатри «Жовтень» і Kino42, які показують програму квір-кінофестивалю Sunny Bunny, почали отримувати через це погрози, ідеться у спільній заяві. Фестиваль проходить з 22 по 28 червня.

Кінотеатри направили звернення до поліції з проханням забезпечити громадський порядок на фестивалі, а також винайняли додаткову охорону. На вході тепер почали перевіряти вміст сумок, наплічників і шоперів. «У соціальних мережах ширяться заклики вчинити напад і навіть спалити кінотеатри», – пояснюють у «Жовтні» й Kino42.

Кінотеатри-партнери фестивалю нагадали, що Sunny Bunny проходить за підтримки низки посольств. Тож скасування й насильницький зрив подій може згубно вплинути на міжнародний імідж України.

У «Жовтні» також нагадали про пожежу, яка сталася в кінотеатрі «за схожих обставин» у 2014 році. Тоді обійшлося без жертв, однак будівля була сильно пошкоджена.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Sunny Bunny («Сонячний зайчик») – позаконкурсна програма кінофестивалю «Молодість», заснована у 2001 році. Нагороду вручають найкращим фільмам, що зачіпають проблеми сексуальних меншин.

Квір-кінофестиваль Sunny Bunny проходить з 22 по 28 червня. Там показуватимуть українську ретроспективу й збірку про ЛГБТК-військових. Загалом представлять більше 60 фільмів. Крім того, організатори представили програму індустрійної секції, яка включає спецпокази, панельні дискусії й майстер-класи. Дискусії пройдуть у клубі K41 на Кирилівській. Їх зможуть відвідати лише власники абонементів.


Kino42 – це кінотеатр на 42 місця в комплексі Bursa Hotel на Подолі. Bursa відкрила однозальний кінотеатр у підвальному приміщенні разом з Ільком Гладштейном (86 Prokat) наприкінці 2019 року. Спитали, як Kino42 працює під час війни.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі