На міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA 3 червня 2023 року відбудеться премʼєра фільму Мстислава Чернова «20 днів у Маріуполі». 

Фільм представить сам режисер. Стрічка розповідає про події під час облоги Маріуполя російською армією в лютому-березні 2022 року.

Світова прем’єра документальної стрічки відбулася на головному фестивалі американського незалежного кіно «Санденс», де вона здобула приз за результатом голосування глядачів. Також стрічка отримала нагороду в категорії Standing Up на 47-му Міжнародному кінофестивалі в Клівленді (США) і звання найкращого документального фільму року на премії Cinema for Peace 2023 в Німеччині.

Українська премʼєра відбудеться о 19:30 3 червня на Docudays UA, який проходитиме в Києві. Наступного дня, 4 червня, відбудеться ще два покази – ранковий показ о 10:30 і вечірній о 19:30 – після останнього відбудеться обговорення фільму з автором.

Придбати квитки на премʼєру можна за посиланням

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Програму документального кіно про права людини Docudays UA дивіться тут. Покажуть також, зокрема, «ЗАЛІЗНІ МЕТЕЛИКИ» Романа Любого й «ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ» Володимира Тихого.


Головний редактор The Village Україна Ярослав Друзюк переглянув стрічку «20 днів у Маріуполі» й розпитав Мстислава Чернова про найстрашніший момент у Маріуполі, рішення показувати найбільш жорстокі кадри й перший фідбек. Читайте матеріал за посиланням

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі