Стрічка-тревелог Надії Парфан «Я не хотіла робити фільм про війну» вийшла на Takflix, її можна переглянути безоплатно на території України.

Фільм розповідає про досвід перших тижнів повномасштабної війни, коли режисерка разом із чоловіком Іллею Гладштейном поверталися із Близького Сходу до Києва й по дорозі документувала історії близьких і власні емоції. Серед героїв – маріупольський режисер Олександр Суровцов, журналістка Анастасія Станко й мистецтвознавиця Оксана Семенік.

Для музичного оформлення стрічки використали композиції авангардної співачки Світлани Няньо й електронного артиста Андрія Соколова (звукорежисер «Вагоновожатих»).

Переглянути стрічку можна за посиланням. Також доступні англійські субтитри. Водночас автори фільму закликають підтримати збір режисера й військового Олега Сенцова на нагальні потреби його штурмової бригади на півдні України.

Документальний фільм зняли за підтримки американського журналу The New Yorker, де й відбулася світова онлайн-прем’єра. Стрічка «Я не хотіла робити фільм про війну» також брала участь у міжнародному фестивалі Hot Docs у Торонто й Visions du Reel у Ньоні (Швейцарія).

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Надія Парфан – українська кінопродюсерка й режисерка, співзасновниця Міжнародного фестивалю кіно й урбаністики «86» у Славутичі, онлайн-кінотеатру Takflix і компанії-дистрибʼютора документального кіно 86Prokat.

Режисерка зняла стрічки «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго», «Жінки, що грають в ігри», "Reve ta Stohne" on tour", «Я не хотіла робити фільм про війну». Її ігровий короткий метр «Це побачення» відзначили на Берлінському кінофестивалі, це також перший проєкт власного виробництва онлайн-кінотеатру Takflix.

Ми говорили з Надією Парфан про два нові фільми, зняті під час повномасштабної війни.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі