Фільм «Це побачення» української режисерки Надії Парфан отримав спеціальну відзнаку міжнародного журі на Берлінському кінофестивалі, повідомила команда Takflix.

Режисерка присвятила відзнаку військовим, зокрема, жінкам-захисницям, ЛГБТК+ людям, а також членам команди та колегам з індустрії кіно, які приєдналися до ЗСУ.

«Це побачення» – історія про Київ під час повномасштабної війни, «де життя не припиняється у всіх його проявах». Це перша ігрова стрічка надії Парфан, а також перший проєкт власного виробництва онлайн-кінотеатру Takflix. Співпродюсерами стали Ілля Гладштейн й Ірина Ковальчук.

Українська прем’єра стрічки відбудеться у березні в онлайн-кінотеатрі Takflix, а міжнародна  на британській платформі Nowness наприкінці весни 2023-го.

Крім того, спеціальну нагороду за найкращий короткометражний фільм у програмі Generation Kplus отримав українсько-німецький документальний фільм Міли Жлуктенко та Даніеля Асаді Фаезі «Прокидаючись у тиші», повідомили в Держкіно.

У картині йдеться про війну очима українок та дітей, які через російську агресію вимушено знайшли прихисток у Німеччині.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Надія Парфан – українська кінопродюсерка й режисерка, співзасновниця Міжнародного фестивалю кіно й урбаністики «86» у Славутичі, онлайн-кінотеатру Takflix і компанії-дистриб'ютора документального кіно 86Prokat.

У січні 2023-го документальний короткометражний фільм Надії Парфан про війну опублікувало американське видання The New Yorker.


На 73-й Берлінському кінофестивалі були представлені українські фільми «Ти мене любиш?» Тоні Ноябрьової, «Ми не згаснемо» Аліси Коваленко, «Прокидаючись у тиші» Міли Жлуктенко й Даніеля Асаді Фаезі, «Східний фронт» Віталія Манського і Євгена Титаренка, «Це побачення» Надії Парфан, а також стрічка «Залізні метелики» про трагедію МН17.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі