Українське музичне медіа «Слух» проведе в Ліверпулі фестиваль Xpresia. Подія відбудеться в межах британсько-української програми EuroFestival на Євробаченні-2023.

Xpresia об’єднає більш як 30 українських і британських артистів, серед яких Zetetics, Стас Корольов, Krapka;Koma, Zbaraski, Туча, Andrii Barmalii, Nastya Muravyova, Tweeman й інші виконавці.

Фестиваль пройде на кількох музичних майданчиках Ліверпуля: The Invisible Wind Factory, Meraki та Quarry. Вхід на фестиваль буде вільний.

Окрім музичної сцени, на фестивалі будуть представлені креативні технології й візуальне мистецтво, а також театральне мистецтво й кабаре.

Квитки можна забронювати за цим посиланням. За анонсами можна стежити на сторінці фестивалю в Instagram.

«Xpresia Festival – це перший фестиваль, де британці протягом декількох днів зможуть почути нову хвилю української музики. Різну за жанром, за звучанням, але вільну, незалежну й без кордонів», – прокоментував співзасновник і видавець «Слух», креативний продюсер Xpresia Максим Сердюк.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Євробачення-2023 проведуть у Ліверпулі. Це буде перший конкурс Євробачення у Великій Британії за 25 років. Україна як переможець Євробачення 2022 року автоматично потрапить у фінал конкурсу. Україну на Євробаченні-2023 у Великій Британії представлятиме гурт Tvorchi.

Цьогоріч Євробачення також змінює правила голосування. Півфіналістів тепер обиратимуть лише глядачі. Крім того, ті, хто дивиться Євробачення в країнах, які не беруть участі в конкурсі, зможуть проголосувати онлайн.


Паралельно з Євробаченням-2023 в Ліверпулі проходитиме фестиваль Eurofestival, присвячений українській культурі. Він триватиме з 1 по 14 травня і представить 24 проєкти: інсталяції, концерти, вистави й виставки. 

11 травня на Eurofestival українська співачка Джамала презентує новий альбом про Крим. Платівку представлять спільно з філармонічним оркестром британського мовника BBC.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі