Організатори Європейської мовної спілки (EBU) оголосили про зміни у форматах голосування на пісенному конкурсі Євробачення у 2023 році.

Що зміниться:

  • Лише глядачі конкурсу визначатимуть, які країни вийдуть у два півфінали. На основі лише голосування виберуть 20 виконавців, які боротимуться за перемогу. З 2009 року до голосів глядачів додавалися й бали журі;
  • Ті, хто дивиться Євробачення в країнах, які не беруть участі в конкурсі, також зможуть проголосувати онлайн. «Їхні голоси будуть додані разом і конвертовані в бали, які матимуть таку ж вагу, як одна країна-учасниця в обох півфіналах і великому фіналі», додали в EBU.

Професійне журі й надалі разом із глядачами визначатимуть остаточного переможця. 

Також організатори пісенного конкурсу заявили, що торік були безпрецендентні порушення під час голосування, тому тепер створили робочу групу членів EBU «для пошуку способів захисту цілісності заходу». 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Євробачення-2023 проведуть у Ліверпулі. Це буде перший конкурс Євробачення у Великій Британії за 25 років. Україна як переможець Євробачення 2022 року автоматично потрапить у фінал конкурсу. А український суспільний мовник співпрацюватиме з BBC, щоби впровадити українські елементи в шоу 2023 року.

«Суспільне» вже оголосило лонгліст учасників Національного відбору. Фінал нацвідбору пройде 17 грудня.

З 31 жовтня до 7 листопада в «Дії» тривало голосування за журі національного відбору. Відтак, українці обрали до журі трійку виконавців: Тараса Тополю, Джамалу і Юлію Саніну.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі