У ніч із 12 на 13 березня у Лос-Анджелесі відбудеться 95-та Церемонія вручення нагород премії «Оскар». В Україні церемонію транслюватиме телеканал «Суспільне Культура». Онлайн-трансляцію каналу можна дивитися за цим посиланням або в застосунку «Дія».

Коментуватимуть церемонію акторка Ірма Вітовська та виконавчий продюсер телеканалу Лук’ян Галкін«Суспільне» отримало ексклюзивні права на трансляцію церемонії уперше, до цього вісім років поспіль «Оскара» показував телеканал «Україна».

Перед трансляцією покажуть номінований на цьогорічний «Оскар» фільм «Будинок зі скалок» спільного виробництва Данії, України, Швеції та Фінляндії.

Прем’єра фільму «Будинок зі скалок» буде о 22:30, церемонію нагородження почнуть транслювати о 02:00.

Між ними покажуть шоу «За крок до «Оскара» про цьогорічну премію, підготовлене командою телеканалу.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Ювілейна 95-та церемонія вручення премії «Оскар» відбудеться в театрі «Долбі» в Лос-Анджелесі. Ведучим премії буде американський комік і телеведучий Джиммі Кіммел.

Головний фаворит церемонії – «Все завжди і водночас» із 11 номінаціями, ще по дев’ять номінацій у «На західному фронті без змін» за Ремарком та «Банші Інішерину» Мартіна Макдони. Окрім того, це історичний «Оскар» для України через номінацію документального фільму «Будинок зі скалок» спільного виробництва Данії, Швеції, Фінляндії та України.

Редакція The Village Україна зібрала всі фільми оскарівського сезону, які можна легально переглянути в Україні.


Фільм «Будинок зі скалок» данського режисера Сімона Леренґа Вільмонта, який номінували на «Оскар» від України, вийшов у національний прокат 9 березня. Стрічка розповідає про життя дітей в дитячому будинку у прифронтовому Лисичанську на Луганщині. Це перший фільм в історії незалежної України, який отримав номінацію на «Оскар» у категорії «Найкращий документальний повнометражний фільм».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі