Антипремія «Золота малина» оголосила переможців 43-ї щорічної антипремії.

Фільм «Білявка» отримав відразу дві нагороди – як найгірший фільм та за найгірший сценарій, написаний Ендрю Домініком. Цей проєкт Netflix назвали «жінконенависницьким, непристойним, помилковим і таким, що безсоромно використовує пам’ять про покійну Мерилін Монро». Напередодні «Білявка» отримала вісім номінацій премії «Золота малина». Натомість виконавиця головної ролі Ана де Армас номінована на «Оскар» за роль Мерилін Монро.

Трейлер фільму «Білявка»

Також Том Генкс отримав дві статуетки «Золота малина» – як найгірший актор другого плану та за найгірше екранне комбо (відзначили його «латексне обличчя»). Організатори антипремії також зазначили, що актор «зайшов надто далеко зі своєї версією полковника Тома Паркера в чудовому біографічному фільмі «Елвіс».

Трейлер фільму «Елвіс»

Актора перед цим номінували на «Золоту малину» за роль Джеппетто у «Піноккіо» виробництва Disney (не йдеться про «Піноккіо» Гільєрмо дель Торро), але цю «нагороду» отримав Джаред Лето за роль у фільмі «Морбіус» (сам фільм від Marvel назвали «порожнім»). Водночас «Піноккіо» від Disney переміг як найгірший римейк, плагіат та сиквел, його назвали «безглуздим і бездушним переосмисленням».

Трейлер фільму «Морбіус»

«Премію відкупника», яку вручають тому, хто раніше був номінований на «Золоту малину», а зараз «виправився», отримав Колін Фаррелл за роль у комедії Мартіна Макдони «Банші Іншерина».

Трейлер фільму «Банші Іншерина»

Уперше в історії нагороди «Золота малина» присудила антипремію і самим собі: за те, що висунули на номінацію неповнолітню акторку, 12-тирічну Кіру Армстронг у фільмі «Та, що породжує вогонь», або «Палійка» (Firestarter). Комітет премії публічно вибачився перед нею і змінив правила, щоб на антипремію не могли претендувати актори молодше 18 років.

Переможців «Золотої малини» традиційно оголосили за день перед вручення кінопремії «Оскар».

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Ось головні номінанти на «Оскар» у 2023 році. Читайте також про 20 фільмів «Оскара», які можна подивитися в Україні.


Організатори премії «Оскар» вдруге відхилили заявку на виступ президента Зеленського. Йому не дозволили виступити й у 2022 році. Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну Зеленський виступав на Канському та Венеціанському кінофестивалях, а також на церемонії вручення премії «Греммі».


Церемонію нагородження в ніч з 12 на 13 березня вперше транслюватиме «Суспільне культура». О 22:30 відбудеться прем’єра фільму «Будинок зі скалок» спільного виробництва України, Данії, Фінляндії і Швеції, який номінували як найкращий повнометражний документальний фільм,  а о 2:00 почнеться офіційна церемонія «Оскара».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі